Hétvége

2014.11.13. 15:30

Vendéglátásból jeles, avagy mit adjunk a fánk imádó amerikaiaknak?!

Szerzőnk megmutatja, milyen értékeket tud felmutatni a magyar konyha az amerikai áradattal szemben.

Mit adhatnánk azoknak a külföldi vendégeinknek, akik egyben magyaros és kiadós ételekre vágynak?

A húsos palacsinta nem a Hortobágyról származik. Fotó: Shutterstock

A leggyakoribb magyar leves, ami minden hétvégen a mama vagy édesanyánk főz előételként az nem más, mint

AZ ÚJHÁZI TYÚKHÚSLEVES

Szerintem nincs annál finomabb, amikor ez a tökéletes ízharmóniát kínáló leves végigcsurog nyelőcsövemen!

Ez egy olyan leves, amely zöldségben és tyúkhúsban gazdag, és mindenkinek ajánlott, aki csak most ismerkedik a magyaros fogásokkal.

Szintén nagyon finom magyar főétel a

HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA

Ez egy igazán jellegzetes főétel, amelyet előszeretettel készítenek hazánk magyaros éttermeiben és csárdáiban.

Itthon a húsos palacsinták legismertebbje a Hortobágyi, amelynek semennyi köze sincs a Hortobágyhoz, ahogy azt rengeteg, földrajzi névvel ellátott hazai ételnél megszokhattuk a brassóitól kezdve a bakonyiig.

A kedvenc magyar kedvenc desszertem nem valamilyen piskótás, krémes sütemény, hanem egy kicsit más:

MÁKOS GUBA

A mákos guba vagy mákos gubó vagy bobajka jellegzetes magyar édesség. Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hitben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az újesztendőben. Napjainkban már egész évben készítik ezt a desszertet. Leginkább szikkadt vizes kiflit használnak az elkészítése során, de a hagyományos módon kelt tésztából áll össze. Szerintem remek desszert, amely egyszerűen megunhatatlan!

Kovács Adrienn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!