Hírek

2016.10.07. 20:12

21 óráig fújhatják - A próbaterem is téma volt a testületi ülésen

Kőszeg - A minap ülésezett a kőszegi képviselő-testület, ahol elhangzott, évente egy díszpolgárt választanak a városban.

Nemrég ülésezett a kőszegi képviselő-testület. Huber László polgármester - mindjárt a dolgok közepébe vágva - közölte, hogy a helyi ostromegyesület az Ostromnapok pénzmaradványából támogatáshoz juthat. Az augusztusi ülés óta a képviselők Lendván jártak, a településsel tovább erősíti kapcsolatait Kőszeg.Első napirendi pontként a város közegészségügyi helyzetét tárgyalták.

Elhangzott: örvendetes módon egyre több gyermek születik a városban, ám Kőszegen - hasonlóan a hazai trendekhez - még mindig az idősek vannak többen. A polgármester megjegyezte: a városban több százévesnél idősebb lakos is él.Egy következő napirendi pontban kitértek a helyi elismerések adományozására is, melynek eljárását egy kicsit lassúnak találta az előterjesztő polgármester.

Az új rendelet szerint „polgármesteri oklevél” is adományozható, anyagi „kíséret” nélkül, díszpolgárt pedig évente választanak.Az elnevezésekről, házszámokról szóló napirendben tárgyalták a házszámok folyamatos felülvizsgálatát. Van a városnak olyan területe, ahol cserélődött a számozás, ám a kialakult rendszert nem fogják megváltoztatni, költségkímélési szempontokból.

A művészeti és kulturális szervezetekkel kötött szerződéseket taglaló napirendi pont alatt szó volt a fúvósok próbatermének hangszigeteléséről, amire egyelőre nincs forrása az önkormányzatnak, így a próbák időbeni korlátozását kérték a zenekartól: a javaslat szerint 21 óráig fújhatják.

A jegyző szerint egyébként a környékről nem érkezett bejelentés a hanghatást illetően, a zenekar és a lakosok jól együttműködnek az esetleges zajhatások csökkentésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!