Hírek

2016.04.28. 18:12

60 éve érettségiztek - Gépészek találkoztak és koszorúztak Szombathelyen

Szombathely - Meghatottan álltak az egykori osztálytársak az általuk tíz esztendeje ültetett hárs előtt a 60. évfordulón.

Simán Klára

- Az összetartás az élet minden területén nagyon fontos - ezt mondta Takács Ferenc helytörténész, az összejövetel főszervezője. A Szombathelyi Mezőgazdasági Technikum gépészeti tagozat IV./A osztályának 60 éves érettségi találkozóján az Élelmiszeripari és Földmérési Szakközépiskolában koszorút helyeztek el a közösség emléktáblájánál, ahol az a hársfa áll, amelyet ők ültettek egy évtizeddel ezelőtt. A résztvevőket messzire sodorta a szél, de most „hazajöttek" a vasi megyeszékhelye.

Dr. Istvánfi Gyula, Kili Ágoston, Kulcsár Tibor, Schenk János, Takács Ferenc egykori tanulók és elöl tanáruk, Miskolczi Sándor. Fotó: Unger Tamás

Az osztályban 1956-ban húszan végeztek. Szép életpálya áll mögöttük: megtudtuk, hogy számos szakkönyvet adott már ki dr. Istvánfi Gyula és Takács Ferenc is. Most - miközben máris az öt év múlva ismét esedékes találkozót tervezték - meghatottan álltak a régi iskolaudvaron az egykori osztálytársak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!