Hírek

2016.08.24. 11:43

A dízelesek siessenek, a benzinesek ne kapkodjanak! – A gázolaj drágul pénteken

Körkép – A szerdai öt-ötforintos áremelés után pénteken újabb drágítás lesz a benzinkutakon. A benzinesek ezúttal megússzák, a dízel ára emelkedik csak, méghozzá bruttó két forinttal. Mutatjuk a vasi árakat.

Bakos Ágnes

Már szerdától nincs sem benzin, sem gázolaj 315 forint alatt Vasban – ezt hozta a megyébe az öt-ötforintos áremelés. Péntektől pedig újabb drágítás jön: két forinttal, 337 forintra nő a dízel literenkénti átlagára. A benzin ára most nem változik, marad 333 forint, litereként, országos átlagban.

Vas megyében péntekig 317 forint a legolcsóbb és 365 forint a legdrágább gázolaj – a legalacsonyabb áron Sárváron, a legdrágábban Szentgotthárdon tankolhatnak az autósok.

Grafikon: mti

Szombathelyen belül is nagy, 21 forintos az eltérés a város töltőállomásainak árai között: a legolcsóbb szombathelyi dízel 318, a legdrágább 339 forint – a pénteki áremelés előtt.

Benzint 319 forintért is vehetnek az autósok Vas megyében, egy kámi kútnál. A legdrágább vasi 95-öst egy szombathelyi töltőállomáson mérik: 348 forint. Ezek az árak nem változnak pénteken.

Számítottak a szakértők az e heti áremelésekre, ugyanis több mint 12 százalékkal emelkedett a Brent spot kőolaj ára a múlt héten a világpiacon. Ilyen mértékű heti áremelkedés legutóbb márciusban volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!