Hírek

2015.03.25. 14:35

Agresszív diákok tartják félelemben társaikat az oladi iskolában?

Szombathely - Egy olvasónktól érkezett a bejelentés, miszerint az oladi általános iskola egyik osztályában agresszív gyerekek megfélemlítik társaikat. Az intézmény vezetője szerint azonban nem jellemző az iskolára ez a viselkedés, és nem is hallott a történtekről.

Szendi Péter

Egy nevét nem vállaló olvasónk beszámolt arról, hogy régebb óta vannak gondok azokkal a diákokkal, akik folyamatosan félelemben tartják 11 éves kisfiát. A hölgy elmondta, hogy bár az igazgatót még nem keresték fel a problémával, az osztályfőnöknek már szóltak az esetről.

– A fiam osztályfőnöke látszólag elhatárolódik a problémától, nem hiszi el, hogy hasonló megtörténhetett. Az igazgató asszonnyal még nem beszéltem, mert félünk, hogy a gyermeken csapódna le a dolog, ha tovább lépnénk. Pedig többször előfordult már, hogy monoklival érkezett haza, mert megütötték, megdobálták a fejét.

Az igazgatónő szerint nem jellemző ez a viselkedés az iskola diákjaira, a szülő szerint viszont sok az agresszív tanuló. Illusztráció: Szendi Péter

Az édesanya elmondta, hogy két gyermeket bántanak a társaik, akik egyébként nagyon jól tanulnak és kissé talán visszahúzódóak.

– Nem tudják, hogy miért teszik ezt velük, de az is előfordult már, hogy úszáson a víz alá nyomták a gyerek fejét. Szinte már nincs is olyan nap, hogy ne történne valami. Mostanában már jobban a sarkára áll a fiam, de múlt héten például hasba rúgták, miután visszaadott egy pofont. Örülnénk, ha a pedagógusok nagyobb figyelmet szentelnének a hasonló eseteknek – mondta el a szombathelyi nő.

Takács Imréné, az intézményegység-vezetője értetlenül áll az eset előtt, szerinte ugyanis nem jellemző az iskolára, hogy agresszíven viselkednének a diákok.

– Mi inkább a megelőzésre fordítjuk a figyelmet különféle programokkal, ezért nem szokott hasonló eset előfordulni. Minden problémát kezelünk és megbeszélünk a szülőkkel és a diákokkal egyaránt. Ezért nem értem, hogy miért nem hozzám fordult először a szülő. Az osztályfőnököt néhány hónapja műtötték, ezért sokat hiányzott az iskolából az elmúlt időszakban, a helyettesítő tanárral tudtam csak beszélni, de ő nem hallott hasonló esetről. Megkérdeztem néhány diákot, de ők sem tudtak többet mondani. Természetesen utánanézünk majd az esetnek, de amíg a szülő nem beszél velem, addig nem tudunk sokat tenni – tette hozzá Takács Imréné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!