Hírek

2016.12.06. 18:21

Államtitkár szájharmonikázott az óvodásoknak Jánosházán és Vasváron - Videóval

Vasvár, Jánosháza - Ideiglenesen, két város óvodásai számára átvállalta a Mikulás feladatát V. Németh Zsolt. A politikus nemcsak csokoládécsomagot vitt az ovisoknak, hanem szájharmonikázott is a kicsiknek.

Bakos Ágnes

- Játsszak valamit?

- Igeeen! - Gyerekek hada kiabálta a választ V. Németh Zsolt kérdésére a vasvári Ficánkoló óvodában. A kicsik már csokicsomagokkal a kezükben ültek a tornaszobában: mindannyian kaptak egy-egy Mikulás-ajándékot. A látogatást a csomagok szétosztásával kezdte a térség országgyűlési képviselője, utána került elő a szájharmonika.

Mosolyogva ismerték fel az eljátszott dallamokat a kicsik, és ők is elénekelték a Hull a pelyhes fehér hó kezdetű Tél-apóváró dalt. Természetesen ők maguk is énekeltek a csomagokért cserébe V. Németh Zsoltnak és a feleségének, V. Némethné Molnár Klárának. Ahogy az lenni szokott egy-egy felnőtt látogatásakor: voltak megilletődött és kevésbé megszeppent, nagyhangú gyerekek is, de mindannyian szívesen énekeltek, természetesen az óvó nénik hathatós segítségével.

- A Mikulás ideje és az advent felkészülés a karácsonyra, jólesik ilyenkor az embernek egy kicsit feltöltődni. Megtölteni a lelkét olyan szeretettel, amelyet a gyerekek tudnak ilyenkor őszintén adni - mondta el a látogatásáról V. Németh Zsolt. - Tündériek a gyerekek, mindig őszinték, ők nem alakoskodnak, ezért jó környezetükben lenni. Ha tetszik valami, azt is kimutatják, és ha nem, azt is - foglalta össze a látogatás lényegét az államtitkár-képviselő. A vasvári oviban összesen 118, a jánosházi óvodában 106 gyereket lepett meg csomaggal a képviselő. Nem először járt ilyenkor a térség óvodáiban, már évek óta hagyomány a Mikulás-napi látogatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!