Hírek

2017.06.30. 19:20

Anna néni mindig naprakész - 95. születésnapján köszöntötték a kőszegi lakost

KŐSZEG 95. születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte Huber László polgármester Halász Sándornét, Anna nénit, aki nagyon örült a meglepetésnek.

Cseszkó Tamás

Az ajtóban várta Anna néni a polgármestert, hogy személyesen invitálja be a város első emberét. Anna néni jó egészségi állapotnak örvend, egyedül a járás megy kicsit nehézkesen neki. Ülve viszont bármeddig szívesen beszélget. Naprakész az élet dolgaival kapcsolatban, követi a világ eseményeit, szeret olvasni, ottjártunkkor éppen egy e-mailt nézett meg. Ránézve öt évvel ezelőtti fotójára, Anna néni látszólag egy napot sem öregedett.

Huber László ajándékkal és Orbán Viktor miniszterelnök oklevelével köszöntötte Anna nénit születésnapja alkalmából, hangsúlyozva, hogy a hölgy példamutató életutat tudhat magáénak. Kívánta, hogy még sok éven át köszönthesse őt születésnapja alkalmából, majd Isten áldását kérte a további életére.

Anna nénit Huber László köszöntötte Fotó: Ohr Tibor

Halász Sándorné Kompolton született, német család gyermekeként. Mesélt kalandos életéről, hogy az egykori gazdag családból hogyan váltak szinte nincstelenné a szülei, hogyan sikerült a magyarországi megpróbáltatások után a férjével és gyermekeivel együtt Németországban és Svájcban boldogulni. A férje mikrobiológusként dolgozott, ő pedig először ápolóként, majd masszőrként helyezkedett el. Megtudhattuk, hogy két lánya született, sőt egy harmadik lányt is örökbefogadott. Éppen most érkezik a családba a harmadik unoka, akit nagy lelkesedéssel vár. Örökbefogadott lánya nepáli származású, az idős hölgy is járt már Nepálban, ott jósolták neki, hogy 99 évig fog élni.

Kőszeget nagyon megszerette, Huber Lászlót rögtön a várost érintő kérdésekről faggatta, és elmondta, szerinte a legfontosabb, hogy rendben legyenek az utak, és minél több fát ültessenek.

Természetesen felmerült a kérdés, hogy mi a hosszú élet titka, melyre Anna néni így felet: "Megedzett a sok baj." Majd hozzátette: nagyon fontos az egészséges táplálkozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!