Hírek

2016.12.19. 12:14

Áremelés karácsonyra – Négy forinttal drágulnak az üzemanyagok

Szombathely – A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is négy forinttal emelkedik szerdától. Ez azt is jelenti, hogy Szombathelyen már nem lesz 360 forintnál olcsóbban dízel és 350 forintnál olcsóbban benzin.

Bakos Ágnes

A négyforintos emeléssel 379 forint lesz egy liter gázolaj ára országos átlagban. A benzin ára 364 forintra nő, literenként, országos átlagban.

A nagykereskedelmi áremelés rendre lecsapódik egy az egyben a kiskereskedelemben, vagyis a töltőállomásoknál – várhatóan ezzel számolhatunk december 21-én is.

Az egyik ár-összehasonlító portál adatbázisa szerint Szombathelyen 358 forint a legolcsóbb és 379 forint a legdrágább dízel a szerdai áremelésig. Szerdától várhatóan 362 forint lesz a legalacsonyabb és 383 forint a legmagasabb gázolajár a vasi megyeszékhelyen.

Benzint 349 és 372 forintért is mérnek Szombathelyen, meg persze a két szélsőséges ár között is. A szerdai négyforintos drágítás után valószínűleg 353 forint lesz a legolcsóbb, és 376 forint a legdrágább benzin Szombathelyen.

A szakértők a hétvégi prognózisban két-három forintos emelést, de inkább az árak stagnálását tartották valószínűnek az év utolsó előtti hetére a benzinkutaknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!