Hírek

2015.10.12. 12:49

Aszfaltozták az utakat - Már csak a jelek felfestése hiányzik

Vasvár - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő belterületi utakból mintegy 1,5 kilométernyit újítottak fel a szakemberek.

Pogács Mónika

Az egy hónappal ezelőtt elkezdett munkálatok az Alkotmány, a Táncsics, a Hunyadi és Kossuth utcák egy-egy szakaszát valamint az Árpád teret érintették. A felújítást a közútkezelő vasvári üzemmérnöksége saját kivitelezésben, saját forrásból végezte el – korábban is kezdeményezték a megújítást a társaságon belül, most nyílt rá lehetőség. Tavaly egyébként, szintén saját forrásból elkészülhetett már az Alkotmány utca első szakaszának marása, aszfaltozása.

Összesen 1,5 kilométernyi útszakaszt újított meg a közútkezelő a városon belül, köztük az Alkotmány utca jelentős részét. Fotó: Pogács Mónika

Az idei felújítási munkálatokkal a legrosszabb állapotú átkelési szakaszokat javították a szakemberek.

Az összesen 1,5 kilométeres útszakasz mintegy felére öt centiméteres burkolatmarást követően öt centiméternyi melegaszfaltot terítettek. A többi, érintett útszakasz átlagosan tíz centiméteres vastagságban kapott kétrétegű melegaszfaltos megerősítést, összesen mintegy 1 700 tonna mennyiségben. Már csak a felfestés van hátra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!