Hírek

2016.11.25. 18:50

Átemelőszivattyú ajándékba

Vép - Jótékonysági bált tartott a Vép-Bozzai ÖTE, remek hangulatban. Váratlan meglepetések is történtek.

Tóth Kata

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg jótékonysági bálját a Vép-Bozzai Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Bár péntekenként rendszeresek a találkozások a helyi tűzoltószertárban, évente egyszer, november második hétvégéjén mulatni is összegyűlnek a tűzoltók és családjaik.

- Az idei bálba, a művelődési ház nagytermébe 100-120 vendég érkezett. Marhapörkölttel készültünk, az ínyenceknek pacallal. Idén sem szedtünk báli belépőt. Arra kértük a résztvevőket, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten támogassák az egyesületünket, a bevétel az egyesület működését segíti majd - mondta Kóbor Attila tűzoltóparancsnok, önkormányzati képviselő.

Az Ungaresca Senior Tánccsoport a moldvai csángók karácsonyi szokásaiban előforduló, állatfigurával járt kecsketánca a tűzoltóbálon Fotó: Györe Zoltán

A bálon az Ungaresca Senior Tánccsoport erdélyi, csallóközi és moldvai táncokkal lepte meg a közönséget, vastapsot kaptak. Meglepetésekben sem volt hiány: egy nagy értékű átemelőszivattyút ajánlott fel a tűzoltó egyesületnek Binder László és családja. A tombola utolsó nyereménye pedig egy lánykérés volt.

A számhúzást az utolsó tombolatárgyhoz érve kicsit megbundázták . Egy vépi fiatalember térden állva kérdezte meg bekötött szemű kedvesétől, hogy hozzámegy-e feleségül. Igen választ kapott. Kálmán László zenélt és énekelt a hajnali négyig szórakozó báli közönségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!