Hírek

2017.01.10. 17:25

Megszavazták az év emberét

Sárvár - Idén is megválasztották a sárváriak az év emberét, közösségét és ígéretét. Az elismeréseket az óév búcsúztatásakor Kondora István polgármester adta át a győzteseknek.

Pajor András

Az Év Sárvári Embere 2016-ban dr. Szalai Ferencé, a Szent László Katolikus Általános Iskola tanára, a Sárvári Oratórikus Kórus vezetője lett. - Egész életemben zenéltem, a pályaválasztásomban is az ének-zenét választottam. A tanítás, a kóruséneklés, a műsorok szervezése és az irodalom tölti ki most is minden időmet - szólt szenvedéllyel végzett munkájáról. Sikeréhez nem kis részben járultak hozzá a kórus által évek óta megtartott egész estés, telt házas előadásaik.

A díjátadón: Szélesi Attila karnagy és Takács Viktor egyesületi elnök a Sárvári Koncertfúvószenekar, az Év Közössége képviseletében, dr. Szalai Ferencé, az Év Embere és Solti Martin, az Év Ígérete Fotó: Pajor András

Az Év Sárvári Közössége 2016-ban a Sárvári Koncertfúvószenekar lett. Sárvár zenészei már több mint száz éve bizonyítják, hogy fontos szereplői a város kulturális életének. Mozgalmas év áll mögöttünk, egy új repertoár kialakításának és középtávú célkitűzések megvalósításának a kezdetén vagyunk - mondta Szélesi Attila karnagy. A részvételükkel zajló látványos, nagy rendezvények mögött komoly szakmai munka zajlik, amelynek értékét idén is több kiemelt arany minősítés jelezte.

Az Év Sárvári Ígérete 2016-ban Solti Martin, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola 8. a osztályos tanulója. Martin nemcsak kitűnő tanuló, hanem tanulmányi versenyeken is remekül szerepelt matematikából és kémiából. A Szép magyar beszéd verseny országos döntőjén pedig arany minősítést szerzett.

Emellett zongorázik és társastáncot tanul, ezzel is bizonyítva, hogy rendkívül sokoldalú, kreatív diákja iskolájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!