Tőzikék a Dobogón - Valóságos virágszőnyeg várja a kirándulókat

2017. március 20., 11:10 szerző: Kozma Gábor
komment
Körmend - Milliónyi apró tőzike virágzik ezekben a hetekben a Dobogó erdőben. A látványosság sokakat vonz.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A virágszőnyeg nem mindennapi látvány, így nem csoda, hogy távolabbról is ellátogatnak Körmend-Horvátnádaljára, a Rába és a Pinka által ölelt területre. Minden esztendőben nagy az érdeklődés a tőzike virágzás idején - vagyis nagyjából február végétől március végéig -, a Dobogó erdőben. Nem csak a közelben élők csodálják meg ilyenkor a gyönyörű tőzikést, hanem jönnek a megye távolabbi településeiről, sőt a szomszédos Szlovéniából és Ausztriából is. A látogatás egyénileg is lehetséges, de szervezett túrán is részt vehetnek az érdeklődők.

A tőzike túra résztvevői milliónyi virágra leltek a Dobogó erdőben. A látogatás egyénileg is lehetséges Fotó: Jámbori Tamás

Az ingyenes vezetés mellett a túrázók megtudhatják, hogy a Dobogón Vas megye egyik legjelentősebb tőzikése látható. Mintegy tíz millió tő található itt, amelynek eszmei értéke tövenként 5 ezer forint. Mivel a tőzike védett, virágzás idején fokozottan figyelik a területet a természetőrök. Ha tavasz, akkor ez azt is jelenti, hogy indul a túraszezon. Kiváló kikapcsolódási lehetőséget jelent majd a kockásliliom, a régi orchideák és a tőzegmohás lápréten program.

Kozma Gábor

2017. március 20., 11:10 szerző: Kozma Gábor

Hozzászólások