Hírek

2014.11.08. 07:54

Dudaszóval köszönték meg az új buszokat a falugondnokok Nádasdon

Nádasd - Jubileumi évfordulót ünnepelt pénteken a Nádasdi Evangélikus Diakóniai Központ, amely immár ötödik éve foglalkozik idősek ellátásával. A jeles napon öt új kisbuszt állítottak munkába.

Markó Petra

A központ 2008 óta működik a Nádasdi Evangélikus Egyházközség égisze alatt, ahol házi segítségnyújtást és szociális étkeztetést biztosítanak a környező településen élő idős embereknek. Néhány éve ez a feladatkör kibővült öt környező település falugondnoki szolgálatával is. Ehhez a munkához eddig a nádasdi önkormányzattól béreltek járműveket, a nyár folyamán azonban egy pályázaton öt kisbuszt nyertek, ami mostantól az intézmény vagyonát gyarapítja. A gépjárműveket a jubileumi évforduló alkalmából rendezett ünnepségen adták át, ahol többek között köszöntőt mondott V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, Buda Annamária, a hazai evangélikus egyház diakóniai osztályának vezetője és Karvalits Zoltán, Nádasd polgármestere.

A köszöntőbeszédek után Kőrösi Krisztina, a központ vezetője beszámolt az elmúlt öt évről, majd Rostáné Piri Magda esperes asszony megáldotta az itt dolgozókat, majd az új gépkocsikat is. A szolgálatba indító áldást a falugondnokok a kulcs átvétele után dudaszóval köszönték meg, így fejezték ki örömüket. Az intézményvezető asszony kérdésünkre elmondta: boldog, hogy az elmúlt évek alatt egy olyan szolgáltató központot tudtak kialakítani, ami egyre több embernek biztosít munkát és 180 idős emberről gondoskodik. Hozzátette: többet nyújtanak, mint egy szociális intézmény, olyan feladatokat is elvégeznek, amit a jogszabály nem vár el tőlük. Hivatástudattal, szeretettel, azzal a többlettel, amit a diakónia- szeretetszolgálat - szó jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!