Hírek

2015.04.10. 17:05

Egymilliárdos beruházás Vas megyében: ősszel már a járóbetegeket is a celldömölki kórházban látják el

Celldömölk - Célegyenesbe érkezett a Kemenesaljai Egyesített Kórház egymilliárd forintos beruházása, bokrétaünnepet tartottak pénteken Celldömölkön.

Cseszkó Tamás

- Egy épület életében három fontos állomás van: az alapkőletétel, a bokrétaünnep és az átadóünnepség – mondta Peresztegi Imre, a kivitelező képviseletében. A vezérigazgató elmondta: míg az alapkőletétel és az átadóünnepség a megrendelőről szól, a bokrétaünnep elsősorban az építőket méltatja, a régi hagyományok szerint ilyenkor a tulajdonos megvendégelte a mesterembereket, hiszen látta, hogy a pénze nem veszett el. Bokrétaünnepet akkor szokás tartani, amikor az épület eléri a végső magasságát, így történt most Celldömölkön is, ahol járóbeteg-ellátó intézet épül egymilliárd forint felhasználásával.

A fotón Ágh Péter országgyűlési képviselő; Szakály Norbert, az ácsok művezetője; dr. Farkas Péter kórházigazgató és Fehér László polgármester. Fotó: A szerző

- Öröm látni, hogy gőzerővel halad Vas megye legnagyobb, folyamatban lévő egészségügyi fejlesztése, éppen ezért ez a város ünnepe –mondta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője pénteken. A képviselő hozzátette: az elmúlt időszakban számos jó dolog történt a településen, 300 millió forintból újulhat meg a bencés kolostor, jelenleg már a közbeszerzési eljárás zajlik. A képviselő hozzátette, hogy a kormány átvállalta a város 700 millió forintos adósságát, és a közlekedés-, valamint oktatásfejlesztés területén is komoly sikereket értek el. – Sokakkal együtt jelenleg is azon dolgozunk, hogy a kórház szolgáltatása még inkább alkalmazkodjon az itt élők igényeihez – húzta alá Ágh Péter, hozzátéve, hogy a mostani beruházás is bizonyítja, hogy a celldömölki egészségügynek van jövője.  Fehér László, Celldömölk város polgármestere is méltatta a beruházást. – A 119 éves évfordulóját ünneplő kórházért nagyon sok embernek dobogott a szíve –mondta, kiemelve, hogy a kórház 28 település mintegy harmincezer lakosát látja el. Fehér László köszönetet mondott azoknak, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek a kórház fennmaradásáért. Felelevenítette a kórház több évtizedes történetét. – A mostani beruházásnak örülhet mindenki, hiszen az építésen túl számos műszerrel gazdagodik a kórház. A tervek szerint szeptember-októberben át tudjuk adni az épületet, amely nemcsak Kemenesalja, hanem az egész térség ellátását tudja biztosítani – húzta alá a polgármester.

– Azt kívánom a város lakosságának, hogy a megújult objektumot inkább kívülről ismerjék csak az emberek – zárta beszédét Fehér László, majd köszönetet mondott a dolgozóknak, kivitelezőnek és az országgyűlési képviselőnek a munkáért. – Mi, építő emberek mindig büszkék vagyunk arra, ha olyan beruházást valósíthatunk meg, ami a köz céljait szolgálja –mondta köszöntőjében Peresztegi Imre, a kivitelező vezérigazgatója. – Elégedettek lehetünk, hiszen eljutottunk oda, hogy az építmény legmagasabb pontjára feltehetjük a jelzés értékű bokrétát, ami azt jelenti, hogy ennél tovább már nem épül a ház. Dr. Farkas Péter, a kórház igazgatója ismertette a beruházás fő adatait. Mint mondta, a beruházás várhatóan őszre készül el. Az volt a cél, hogy a kórház az intaházi telephelyen zajló ellátáson kívül az összes tevékenységét földrajzilag egyesítse, így kényelmesebben lesznek elérhetők a szolgáltatások, és fenntarthatóbb működés alakul ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!