Hírek

2015.10.19. 16:04

Elmosta az eső a bizonyítás egy részét – Decemberben folytatódik a szamaras ügy tárgyalása a Szombathelyi Törvényszéken

Magyarszecsőd – Helyszíni szemlét tartott a bíróság az úgynevezett szamaras ügyben. A Szombathelyi Törvényszék megpróbálta rekonstruálni a 2013-ban történt tragédiát.

Bakos Ágnes

A bíróság megvizsgálta a kapu működését, a kerítésen lévő rágási nyomokat, az elhunyt és a motorjának feltalálási helyét – viszont az időjárási körülmények miatt csak részben vezetett eredményre a helyszíni szemle. A körmendi rendőrség gondoskodott üzemképes motorról a szemléhez, az eső miatt azonban nem tudták az esetnek azt a részét rekonstruálni.

Az állatok 2013. május 13-án megtámadtak egy idős férfit, aki életét vesztette. A vádlott a szamarak tulajdonosa, a vádirat szerint nem zárta be rendesen a kaput, így szabadulhattak ki az állatok.

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják a szamarak tulajdonosát – egyelőre. Ha bűnösnek mondják ki, akkor gondatlanságból elkövetett emberölésre változhat az eset minősítése. Ezért is vette át az ügyet a Szombathelyi Törvényszék Körmendről.

Még ki nem hallgatott tanúkat és a helyszínelő rendőröket kérdezi legközelebb dr. Szabó Sándor tanácsa. A bíróság várhatóan december 9-én tart tárgyalást legközelebb a szamaras ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!