Hírek

2015.08.03. 14:10

Elő a bikinikkel - ismét 33-36 fok lesz

Szombathely - Sárga riasztással kezdődött ez a hét a felhőszakadások veszélye miatt. A folytatásban visszatér a kánikula, a hőmérő higanyszála ismét 30 Celsius-fok fölé kúszik.

Bajdó Bettina

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) mára és holnapra is a felhőszakadások veszélye miatt elsőfokú, vagyis citromsárga riasztást adott ki. Az előrejelzések szerint az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Fotó: Szendi Péter

Arra voltunk kíváncsiak, hogy mit tartogat számunkra a hét időjárása. Pétervári Tibor, az OMSZ szombathelyi észlelője, állomásvezető elmondta, hogy ma napközben és éjszaka, valamint kedden előfordulhat záporeső vagy zivatar is. Ezt követően száraz, meleg levegő érkezik, megszűnik a fülledtség. Fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, éjszaka 18-20 Celsius-fokos minimumok, napközben - kedden is már - 31 fok lehet. A hét többi részében 33-36 fok várható délutánonként. Ebben az időszakban sok lesz a napsütés, száraz lesz a levegő, csapadék nem várható. Az észlelő annyit elmondott még, hogy ez az időjárás valószínű a következő hét első napjaiban is kitart majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!