Hírek

2016.08.29. 13:24

Eltűnt egy kőszegi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri!

Két nappal az eltűntek világnapja előtt tűnt el egy 15 éves kőszegi lány, ha bármit tud a hollétéről, hívja a rendőrséget!

Budai Dávid

Az eltűntek világnapja 2000 óta augusztus 30-án van. Ezen a napon világszerte arra hívják fel a figyelmet, hogy rengetegen vannak azok, akik eltűnnek. Évi 16-18 ezer esetben jelentenek eltűnéseket hazánkban, ide azonban a pár órás csavargástól elkezdve mindenféle eset beletartozik. Az eltűntek túlnyomó része pár órán, pár napon belül megkerül, akadnak azonban köztük olyanok, akikről soha többé nem hall senki. Jelenleg a rendőrségi adatbázisban 6413 embert keresnek, közülük 4447 a kiskorú. Vas megyében van olyan nő, akit 18 éve és két olyan férfi, akit 16 éve nem találnak, öt kiskorú pedig az utóbbi egy-két hónapban tűnt el, némelyik már sokadjára. Itt az esetek többségében csupán csavargásról van szó, ám egyikük esetében a Kőszegi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri, Erdélyi Zsaklin 15 éves kőszegi lakos eltűnése miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a lány augusztus 28-án 1 óra 15 perc körül tartózkodási helyéről ismeretlen helyre távozott. A keresett lány 165 centiméter magas, erős testalkatú, haja vállig érő, barna színű, szeme barna. Tetoválása, anyajegye, sérülése, műtéti hege nincs. Az eltűnéskor pizsamában volt, ékszereket nem viselt.

Fotó: police.hu

A Kőszegi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható lány jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a 06/94/521-090-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a „Telefontanú" ingyenesen hívható 06/80/555-111-es zöld számán (hétfő-csütörtök: 8-16 óra között, péntek: 8-13 óra között), vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!