Hírek

2016.11.23. 19:37

Emlékét ápolják - Héjjas Aurélra emlékeztek

Kemenesmagasi - Vitéz Héjjas Aurél repülőhadnagy felújított sírjánál tartottak megemlékezést. Ígéretet tettek arra, hogy méltó módon ápolják majd a katona emlékét.

Cseszkó Tamás

Megható megemlékezést tartottak Kemenesmagasiban, az önkormányzat, a Visegrádi Szent György Lovagrend és a 350. számú Szent Márton Cserkészcsapat közös programján a 23 éves vitéz Héjjas Aurélra emlékeztek, aki repülőhadnagyként a II. világháború idején, 1944-ben vesztette életét.

Sírját immáron új fejfa díszíti, amely Barti Krisztián keze munkáját dicséri és a Visegrádi Szent György Lovagrend Vas Megyei Priorátusának adománya. A rendezvényen közreműködtek a Kemenesmagasi Általános Iskola diákjai, a helyi citerazenekar és a népdalkör is.

Ferge László őrnagy, mellette középen: Rónai András rendőr alezredes a Visegrádi Szent György Lovagrend tagja és jobb oldalon: Szlama József a Történelmi Vitézi Rend és a Szent László Társaság és Rend tagja

A síremléket Kovács Márta evangélikus lelkész és Kirner Zoltán katolikus plébános áldotta meg. Ünnepi beszédet mondott Ferge László honvéd őrnagy. Sebestyén Zoltán, Kemenesmagasi polgármestere szerint a háborúk áldozatairól, hőseiről minden korban szükséges emlékeznünk.

- Emlékük ápolásával magunk és az utókor számára is fontos üzenetet hordozunk: a hazáért szüntelenül tenni kell, őseinkről pedig nem szabad elfeledkezni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!