Hírek

2015.10.04. 13:21

Felkészült a Szombathelyi Törvényszék a menekültek ügyeire

Szombathely – Vezetői értekezleteken vitatták meg a migránsokkal kapcsolatos többletfeladatokat a Szombathelyi Járásbíróságon. Készenlétben vannak a szombathelyi bírák, akár Szegeden is munkába állhatnak.

Bakos Ágnes

Érintett a Szombathelyi Járásbíróság is a migrációval, miután a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet ideiglenes őrzőhely lett – emlékeztet közleményében dr. Kissné dr. Réczeg Katalin, a Szombathelyi Törvényszék sajtószóvivője.

A szombathelyi börtönben csaknem nyolcvan migránst helyeztek idegenrendészeti őrizetbe, ezért telt a hét a járásbíróságon a felkészüléssel. A törvényszék vezetői értekezleteken tájékoztatták az érintett bírákat, leírókat az új típusú ügyekkel kapcsolatban felmerülő feladatokról, problémákról. A kérdéssel a büntető kollégium ülésén is foglalkoztak a büntető ügyszakos bírák.

A Vas megyei és a szombathelyi rendőrkapitányságokkal is egyeztettek a törvényszék illetékesei, a szükség esetén megtartandó meghallgatások tárgyi és személyi feltételeiről.

– A Szombathelyi Járásbíróság bírái és titkárai, leírói közül többen vállalták önként, hogy szükség esetén, akár a szegedi, akár a zalaegerszegi, illetve a pécsi járásbíróságokon is dolgoznak – közölte dr. Kissné dr. Réczeg Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!