Hírek

2017.04.10. 10:07

Teskánd és Izrael után Répcelak – Gólya-hírek Vas megyéből

Répcelak, Kőszeg – Többszörös gólya-hírekkel szolgált a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont. Egyrészt egy zalai születésű példányról, másrészt egy öttojásos szaporulatról számoltak be – mutatjuk!

Bakos Ágnes

Bizonyíthatóan nem Afrikában telelt az a gólya, amelyik már egy hónapja Répcelakon fészkel – számolt be a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont, a RÁBA-Műgát és Térségéért Egyesület felhívása nyomán.

A színes gyűrűje alapján azonosítható példány március közepétől mutatkozik egy répcelaki kéményén, egy nagy fészekben. Kiderült a madárról, hogy 2013 nyarán kelt ki a tojásból a Zala megyei Teskándon, fiókaként kapta jelölését. A nyomkövetője alapján azt is tudni lehet, hogy tavaly ősszel, majd szilveszterkor is Izrael északi részén figyelték meg, valószínűleg nem vonult el Afrikáig, hanem a Közel-Keleten töltötte a téli hónapokat.

Fotók: Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont

A másik gólya-hír az idei első szaporulat: a kőszegi Chernel-kertben fotóztak egy „tele fészket”. Ahogy a beszámoló fogalmaz: „ezt a tojást nem egy korai húsvéti nyuszi hozta! És van még további öt!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!