Hírek

2013.08.16. 15:58

Gőzerővel dolgoznak a körmendi szakaszon az útépítők

Nagy erőkkel dolgoznak a 86-os főútvonal Egyházasrádóc–Körmend közti szakaszán az útépítők. Az új sávra már leterítették az aszfaltot, szerdán festenek.

Kozma Gábor

új pályán dolgozik Harmuth Tibor és ifj. Harmuth Tibor

Bár egy kimutatás szerint a vasi közutak mennyisége és minősége meghaladja az országos átlagot, az itt élő közlekedőknek mégis más a véleményük. Kiváltképp azok fogalmaznak meg bíráló megjegyzéseket, akik a 86-os főutat, annak is az Egyházasrádóc– Körmend közti szakaszát használják. Ezen az amúgy stabil pályán 10–15 éve alatt hatalmas károkat okozott a kamionforgalom. Mára az eredeti útfelület szinte szétrázza az autót, ezért is kerülnek egyre többen a Rádócon átvezető alsóbbrendű úton. Most változik a helyzet egy szinte teljes egészében uniós támogatás révén 7 kilométeres gyorsítósávot adnak át. Ez már-már az autópálya illúzióját kelti, kiváltképp, ha a régi szakaszra is leterítik az aszfaltot, jobb esetben a tartós aszfaltbetont. Nagy előnye lesz a konstrukciónak, hogy valóban biztonságosan előzhetők lesznek a monstrumok. Amúgy ez a szakasz már régóta fizetős a teherjárműveknek, a jövő kitalálható. A lényeg a közlekedés biztonságán és gyorsaságán van. Ezt most megkaphatjuk. A munkások hajrázva és szakszerűen dolgoznak, a többrétegű aszfaltcsík hívogató, de ráhajtani még nem szabad. Szerdától már útjeleket festenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!