Hírek

2012.12.27. 15:32

Hajnali horror

Duka - Bizarr bűncselekmény helyszíne volt a falu melletti karám, amelyben a gazda szürkemarhákat, illetve egy pompás bikát tartott. Az éjféli mise után csaptak le a bűnözők.

Kozma Gábor

A faluban szinte minden háznál  látni nagytestű kutyát, anélkül  ki sem mennek az utcára. -  Rossz  a közbiztonság errefelé -  mondja egy férfi, sorolva a közelmúlt bűncselekményeit. -  A közelben  egy borjút öltek meg és daraboltak fel, a tulajdonosnak csak a csontok maradtak. A szomszédban egy kombájnt gyújtottak fel, azt mondják, 100 milliós a kár. Arról, hogy  egy  filmen is megörökített bikát öltek le  pár napja, nem tud. Látni arcán a döbbenetet. 

Az egész település értetlenkedik. Nem akarják elhinni, hogy Jani gazda, mert itt csak így hívják Erdélyi János  filmrendezőt,  portáján ez megtörténhetett. -  A főútról hajthattak le a tettesek, látni a kocsi keréknyomát -  mondja kísérőm, Németh Dezső. 



-  Profik lehettek: Lalikát, ez volt a bika neve, a befogóhoz csalogatták, ott  vágóhídi szakszerűséggel megbökték, aztán hagyták kivérezni. Még arra is volt gondjuk, hogy a megfelelő helyre rakják le a dorongokat,  arra rogyott az állat  mutat a karám  felé. 

A nyomokat nézegetve   a laikusnak is feltűnik: a bika küzdött az életéért, de elsőre halálos vágást kapott. A  karámszerte szétspriccelő  vér, amit az esők sem tudtak lemosni, ezt támasztja  alá. Lalika utolsó erejével ki akart törni, az egyik dorongot ki is szabta  a csavarok szorításából. De  már nem volt több ereje. A tettesek  ezután a bikát szakszerűen lefejezték, majd a hátszínt  kivágva távoztak. Történt  mindez nem sokkal az éjféli mise után, a szeretet ünnepén. 

-  Amit Dezső mondott,  azt megerősítem  közli  egyszerre szomorúan és dühösen  a gazda távollétében az állatokat  gondozó Balogh Imre.  Barbár tett volt ez barbár emberektől,  profi kivitelezésben.   Kifigyelték, hogy  mikor vagyunk távol.  A fej, a trófea kellett  nekik, húst nem vittek.  Remélhetőleg kiderül, kik a tettesek, sok nyugtuk nem lesz. 

Erdéyi Jánost  lesújtotta az eset.  Az anyagi kár is tetemes, több százezer forint, de ő az erkölcsit említi.  - Hogy ilyen lelkületű  emberek  élnek köztünk.   A jövőben két falu bikáját hagyunk. Hogy megvédjék egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!