Hírek

2017.01.16. 09:44

Határ menti abszurd Rábafüzesnél - Osztrák és magyar egyenruhások között rekedtek menekültek

Rábafüzes, Heiligenkreuz – Nyolc menekült rekedt az osztrák és a magyar határőrök között a hétvégén a senki földjén Rábafüzesnél – erről ír a Kronen Zeitung.

Bakos Ágnes

Abszurd jelenetnek nevezi az ausztriai újság a vasárnapi esetet és videót is közzétettek róla. Három tucat katona és rendőr állt a határ osztrák oldalán, mint egy kerítés. Néhány egyenruhás és rendőrautók a magyar oldalon – közöttük pedig nyolc menekült egy "kupacban".

Szírek és irakiak voltak, a jennersdorfi állomáson fogták el őket az osztrákok és vissza akarták küldeni Magyarországra. A menekültek nem akartak Vas megyébe jönni, és természetesen a magyar határőrök sem akarták beengedni őket.

Így rekedtek a határon, vasi szakaszon - tényleg abszurd módon rengeteg egyenruhás között.

Az osztrák lap beszámolója szerint a magyar egyenruhások végül beengedték őket Magyarország területére, de azt mondták nekik „próbáljanak meg később, de az erdőn keresztül” Ausztriába menni.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi jelentése nem ír arról, hogy ilyen intézkedést hajtottak volna végre Rábafüzesnél. Az országos összesítés az elmúlt három nap eseményeit sorolja, abban az olvasható, hogy „Magyarország területén 9 fő határsértőt fogtak el a rendőrök” – lehet, hogy a Rábafüzesnél Ausztriából érkezett menekülteket is ide sorolják, ha szerepelnek a statisztikában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!