Hírek

2017.04.20. 09:05

Majdnem 10 ezer háztartás van áram nélkül Vas megyében

35 településen összesen közel 10 ezer háztartás van jelenleg áram nélkül.

Nagy Ildikó

A lehullott hó és a viharos erejű szél miatt vezetékekre dőlt fák és vezetékszakadások okoztak tegnap és okoznak most is fennakadást az áramszolgáltatásban Vas megyében.

Egyházi Nikolettától, az E.ON-csoport szóvivőjétől megtudtuk, a helyreállítást nehezíti, hogy a hálózati sérülések, vezetékszakadások jellemzően erdős területen történtek, az utak pedig nehezen járhatók. A helyreállítási munkák idején, ahol lehetséges, aggregátort ad az E.ON. Szerelőik, alvállalkozóik is azon dolgoznak, hogy mielőbb végezzenek a helyreállítással.

A megyében több mint 35 település és összesen majdnem 10 ezer háztartás érintett kisebb-nagyobb mértékben – egyebek mellett Csepreg, Gencsapáti, Sé, Szeleste, Szombathely egy része és Torony, Vasegerszeg.

Leszakadtak az áramkábelek a szombathelyi Tömjénhegy utcában

Két villamos légkábel is leszakadt Szombathelyen a Tömjénhegy utcában csütörtökön. A kábelek az autókon és a földön lógnak. Úgy tudjuk, hogy a környéken órák óta nincs áram.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!