Hírek

2016.05.29. 08:24

Így főztünk a Sportligetben – Sok fotóval

Szombathely – Szombaton nem csupán reggel, de este is felszálltak a hőlégballonok. Rengeteg más program is szórakoztatta az érdeklődőket – a Szent Márton főzőversenyen sok különböző fogást lehetett megkóstolni, a kicsiket pedig bohócok, dodzsem, körhinta és vásári játékok várták a Sportligetben.

Elek Szilveszter

Reggel a közönség nagy örömére felszálltak a hőlégballonok, majd a Szent Márton Főzőverseny 14 csapata megkezdte az előkészületeket és belefogott a munkába. A bográcsokban számos különféle fogás rotyogott – sokan a hagyományos magyar ételek mellett tették le a voksukat, a Vas Népe például marhapörköltet és slambucot készített. De olyan római különlegességeket is megkóstolhattak a vendégek, mint a 23. Szalézi Nyári Tábor Szombathely csapatának „Attila ante portas", vagyis „Attila a kapuk előtt" nevű fogása.

A főzőverseny kiváló hangulatban telt el, a finom ételek gyorsan elfogytak. A komoly szakértelemmel bíró zsűri tagjai lelkesen kóstolgatták a fogásokat.

A főzőversenyt követően a pénteki nappal ellentétben este is felszálltak a hőlégballonok. A különleges eseményt rengetegen kísérték figyelemmel.

A szombati rendezvénynek jótékony célja is volt, ugyanis Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője öt bogrács étellel lepte meg a szombathelyi hajléktalanszálló lakóit. Hende Csaba maga mert a bográcsokból a hajléktalanoknak, akiket nagyon meglepett a felajánlás. – Nagy örömömre szolgált, hogy segíthettem a rászorulókon – hallottuk Szombathely országgyűlési képviselőjétől. - Jó volt látni, hogy mennyire örülnek ennek a felajánlásnak – mondta még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!