Hírek

2016.06.28. 16:43

Izomműtéten esett át Domi - Már most látszik a javulás a séi kisfiú mozgásán

Sé - A hosszú utazást is jól viselte és nagyon fegyelmezett a fájdalmai ellenére is Orsós Dominik. A séi kisfiút Csehországban műtötték, most a rehabilitációjára gyűjt a család. Reménykednek. Domi pedig mosolyog és mosolyog

Bakos Ágnes

- A lábfejét már rendesen tudja tartani - mutatta Orsósné Gyöngyike, Domi anyukája. Dominik csendben tűrte, hogy Gyöngyike megmutassa a letapadt izmokat fellazító műtét fertőtlenített, gyógyuló nyomait. Nem csak a lábfején, az ágyékánál, a kezén, az arcán és a halántékán is van nyoma az izmokat érintő beavatkozásnak. Pár napja érkeztek haza Csehországból, ott végezték el Domin a fontos beavatkozást, amire jó szándékú emberek felajánlásaiból volt pénz.

- Volt az Országos Dominik nap Kemenesmagasiban, ott majdnem 100 ezer forint összejött, és most is nagyon köszönjük Sebestyén Zoltán polgármester úrnak, meg Barabás Mikinek is - mondta el Dominik anyukája. Sajnos nem volt elég a pénz, a zenészek viszont nem hagyták annyiban, egy nap alatt 250 ezer forintot összeszedtek.

- Nem tudom, hogyan csinálták, de ott volt Dominik számláján másnap - mesélte Gyöngyike. Közben haladékot kaptak a csehországi klinikától, és nem kellett előre elutalni a pénzt, ki tudták fizetni a helyszínen a műtét árát.

- Nyolcórás út volt, Dominik nem is aludt közben, végig ébren volt. A műtétet nagyon jól viselte - számoltak be a szülei. - Húsz perc után ébredt az altatásból, akkor még kába volt, de nem sírt - mondta Orsós Ferenc, Domi apukája, akinek „saját mosolya” van a fiától. Amikor hazaért, Domi nevetve fogadta, magához húzta, hogy ő is szerepeljen a fotókon. Domi ügyesen emeli a kezét. Sokat kell még pihennie, kímélő ételeket kell ennie, ez utóbbit nem nagyon tartja be.

- Rántott húst kért, ha azt kívánja, azt adok neki - mondta az anyukája. Hatéves nagyfiú már, nem ehet csak pépeset, és kéri is, amire szüksége van. Néhány hétnek el kell telnie a műtét után, hogy megkezdődhessen a rehabilitáció. - Zalaegerszegre megyünk augusztusban, azt támogatja a TB, de a legjobb az lenne, ha Budapestre, a Borsóházba jutnánk be, viszont ott egy hét 100 ezer forint - mondta Gyöngyike.

Látszik Domin, hogy nagyon akar, félelmetes türelme van és megmutatta a „Trabantját” is, amivel majd járni fog. Mert járni fog! Persze ez sem száz százalék, de látszik: rajta nem fog múlni. Csak a rehabilitációs, fejlesztő lehetőségeken.

A tavalyi, barcelonai beavatkozás eredménye, hogy már szépen beszél - bizony, a bátyjával veszekszik is Dominik! Az izmai szépen gyógyulnak, a kancsalsága is javulni fog - köszönhetően a csehországi műtétnek. - Karácsonykor már kúszni fog! - mondta eltökélten Domi anyukája. Elhiszem neki: aki ennyi mosolyt kap, nem csoda, hogy ilyen bizakodóan néz a jövőbe.

Dominik egy mosolyhős! Félelmetes, szinte emberfeletti, hogy ilyen komoly műtét után pár nappal már próbálgatja a teste határait: nyújtja a lábait, emeli a kezeit. Szerintem sokan csak pihennénk és sajnálnánk magunkat, fele ilyen drasztikus beavatkozás után.

Dominik viszont akar: gyógyulni és járni.És közben mosolyog! Ez a hatéves kisember annyi mosolyt ad, annyi erőt és energiát, amit nagyon sokan irigyelhetünk!

És segíthetünk neki mi is, hogy minél előbb a saját lábain állva, aztán járva, majd egyszer futva osztogathassa a felhőtlen mosolyokat ez a hős kisfiú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!