Hírek

2016.09.25. 12:23

Választás Csepregen - Kampánycsendet sértett Sz.B.G.

Magas a részvételi arány Csepregen, ahol időközi választásokon dől el, ki lesz a város polgármestere. A helyi polgárok képviselő-testületet is választanak.

Cseszkó Tamás

Három szavazókörben adhatják le a voksukat a csepregiek, a Petőfi Sándor Művelődési Központ és Könyvár mellett a Területi Gondozási Központban és a Nádasdy Tamás Szakközépiskolában szavazhatnak a választásra jogosultak. A településen 2664 polgár szerepel a választási névjegyzékben, 13 óráig a választók 29,32 százaléka, 781 ember járult a szavazóurnák elé.

Vlasich Krisztián polgármesterjelölt feleségével és kisfiával érkezett a szavazófülkébe. Később lapunknak elmondta, bizakodva várja az eredményeket. Szabó Bálint állandó lakcíme nem Csepregen van, így ő nem szavazott, Kovács András pedig telefonon jelezte, már korábban leadta voksát.

Időközben a Helyi Választási Bizottság helyt adott E.L. magánszemély kifogásának, aki azt sérelmezte, hogy Sz.B.G azzal, hogy a választás napján 10:46 perckor az 1. számú szavazókör előtt parkolt gépjárművével, melyen a polgármester jelöltet népszerűsítő választási hirdetmény található. A  határozat szerint ezzel Sz.B.G. megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, miszerint a szavazóhelyiségek bejáratától számított 150 méteres távolságon belül –közterületen – választási kampánytevékenység a szavazás napján nem folytatható. A Helyi Választási Bizottság eltiltotta Sz.B.G-t a további jogsértéstől.

A szavazókör előtt parkolt gépjárművével, melyen a polgármester jelöltet népszerűsítő választási hirdetmény található

15.15 1093-an szavaztak 15 óráig, azaz a választásra jogosultak 41,03 százaléka élt eddig jogával. 2014-ben este 19 óráig volt 46 százalékos a részvétel, így a mostani aktivitás magasnak mondható. Dr. Varga-Lazányi Irén, a település jegyzője arról tájékoztatta lapunkat, hogy az előző kampánycsend sértés óta nem történt rendkívüli esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!