Kenyereskocsis-ügy: 6,5 év börtön

2016. február 11., 14:47 szerző: Bakos Ágnes
komment
Szombathely - Rablás, jármű önkényes elvétele, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés vádjában is bűnösnek mondták ki a zalaegerszegi férfit.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Feltételesen sem bocsátható szabadlábra a férfi, aki tavaly nyáron elrabolt egy pékárút szállító autót egy kisbolt elől Balogunyomból, majd felborult a 86-os főúton. Orvosszakértő állapította meg, hogy a vádlott, állítása ellenére nem ütötte meg a pékárut szállító autó sofőrjét a kenyeresládával. Életszerűtlennek tartotta a Szombathelyi Járásbíróság, dr. Tóth András tanácsa, hogy a vádlott azért húzott a fejére motoros kámzsát, mert fázott a meleg, nyári éjszakán. Súlyosbító körülmény volt az ítélethozatalnál, hogy a bűncselekmény előtt pár nappal bocsátották feltételesen szabadlábra, előző, letöltendő börtönbüntetéséből.

Az ítélet így hat és fél év letöltendő börtönbüntetés, ami alól feltételesen sem bocsátható szabadlábra, vagyis ténylegesen le kell töltenie a kiszabott időt. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és ügyvédje fellebbeznek. Elsődlegesen azért, hogy a rablást vegyék ki a vádak közül, másodlagosan a büntetés enyhítését szeretnék elérni. A Szombathelyi Törvényszék jár el, másodfokú hatóságként az ügyben. A tárgyalásig börtönben marad a férfi, mert, mint dr. Tóth András indokolta, fennáll a szökés, az elrejtőzés veszélye. Az előzetes fogvatartást a vádlott tudomásul vette, marad a szombathelyi börtönben.

Bakos Ágnes

2016. február 11., 14:47 szerző: Bakos Ágnes

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...