Hírek

2017.07.06. 16:40

Kiváló tanítók - Három szentgotthárdi pedagógus munkáját ismerték el

SZENTGOTTHÁRD - A város gyermekeit hosszú évtizedeken át nevelték, segítették az óvodákban, iskolákban - három pedagógus kapott Szentgotthárd Közoktatásáért Díjat Huszár Gábor polgármestertől.

Vas Népe

Balla Margit gyógypedagógus 1982 óta tanított Szentgotthárdon. Több évtizede kiemelkedő hivatástudattal, gyermekszeretettel és empátiával tanította, nevelte a sajátos nevelést igénylő diákokat. Feladatait magas színvonalon végezte, nagy hangsúlyt fektetett a tanórák differenciált megszervezésére, a sérült gyerekek személyiségének és szocializálásának segítésére, beilleszkedésük elősegítésére. Szakmája és munkája iránti szeretete, igényessége folyamatos önképzésre, illetve továbbképzésre ösztönözte.

Egész pályafutása során a tanítványok szeretete, támogatása, példamutató pedagógus hivatástudat, lelkiismeretesség, megbízhatóság jellemezte. Három és fél évtizedes munkájának elismerése ez a díj.

Takács Tibornénak Huszár Gábor polgármester adta át a városi pedagógusnapi kitüntetést Fotó: VN

Takács Tiborné magyar nyelv és irodalom szakos tanár 1979-ben kezdte tanári pályáját. Az elmúlt 38 évben mindig azon ténykedett, hogy a város felső tagozatos tanulóival megszerettesse az irodalmat, olvasóvá nevelje őket, megtanítsa nekik a magyar helyesírást, az anyanyelv szeretetét. A csaknem négy évtizedes pályafutása alatt nem volt olyan esztendő, hogy tanítványai ne értek volna el szép sikereket megyei és országos versenyeken, kompetenciaméréseken. Pályafutása során több, jelenleg is a városban tanító magyar szakos pedagógusnak volt a gyakorlatvezető mentortanára.

Tanítványai és kollégái közvetlen egyénisége miatt szerették, tisztelték, elismerték és felnéztek rá. Példaértékű pedagógusmunkájáért méltó elismerés ez a díj.

Vargáné Wirth Edit óvodapedagógus 1980-ban kezdte pályafutását Szentgotthárdon. Napi munkája mellett aktívan és szívesen vállalt feladatokat az intézményi fejlesztésekben, innovációkban. Hivatását őszinte gyermekszeretettel, irántuk érzett nagyfokú felelősségtudattal végezte.

Pedagógiai munkájában azt vallotta: a gyermek a legtökéletesebb teremtmény, egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét, az óvónő feladata pedig az, hogy segítse ezt a kibontakozást.

Hivatásszeretetét, kitartását, igényes munkáját, szakmai tudását a nevelőtestület minden tagja és a szülők is nagyra értékelték - példaértékű az intézmény minden dolgozója előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!