Hírek

2017.03.08. 20:01

Virág és köszönet - Műsorral, konferenciával kedveskedtek a nőknek

A nőket ünnepeltük és köszöntöttük tegnap: Szombathelyen, Körmenden és Budapesten is jutott nekik virág.

Vas Népe

Szerdán a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében szervezett nőnapi konferenciát a Minden Napok Női Szemmel Egyesület és a Magyar Női Unió. A programon Szombathelyt dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke és dr. Villányi Eszter, a szombathelyi Civil Kerekasztal elnökségi tagja képviselte.

Dr. Villányi Eszter és dr. Takátsné dr. Tenki Mária az MTA-n Fotó: Vadas Krisztina

A csaknem négyszáz hölgyet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntötte. Kiemelte: akkor lesz kiegyensúlyozott a társadalom, ha a nők és a férfiak egyenlően tudnak együttműködni.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hangsúlyozta: nem azért kell a nőknek többletfigyelem, mert gyengébbek, rosszabbak vagy butábbak lennének, mint a férfiak, hanem azért, mert vannak olyan területei az életnek, amelyet csak a nők élhetnek meg.

Tulipánnal köszöntötte a hölgyeket dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, aki Lendvai Ferenc városi tanácsnok társaságában fejezte ki a nők iránti nagyrabecsülését.

Dr. Hende Csaba a szombathelyi piacon köszöntötte a nőket Fotó: Hornyák Emőke

- Óriási tisztelettel és hálával tartozunk a hölgyeknek, akik helytállnak az élet különböző területén nagymamaként, édesanyaként, feleségként, dolgozó nőként és még sorolhatnánk - mondta dr. Hende Csaba, hozzátéve: a kormány célja, hogy úgy biztosítsák a nőknek a választás szabadságát, hogy se a hagyományos családanya szerepét választók, se a dolgozni akarók ne érezzék vesztesnek magukat.

Hagyományos nőnapi ünnepségét tartott a Vöröskeresztes Nyugdíjas Klub a Körmendi Kulturális Központtal és a helyi önkormányzattal közösen a városi színházteremben szerdán délután.

A rendezvényen Bebes István, Körmend polgármestere köszöntötte a megjelenteket és egy-egy szál virággal kedveskedett nekik. Beszédében felhívta a figyelmet a nők iránti tisztelet fontosságára és a női egyenjogúságra. Emlékeztetett arra is, hogy a nemzetközi nőnapot nem 1945 után kezdték el ünnepelni a világon -1917. március 8-a volt az első alkalom, amikor megemlékeztek a gyengébbik nem képviselőiről.

A körmendi hölgyeket a SZMSZC Rázsó Imre Szakgimnáziumának diákjai is köszöntötték, műsorral kedveskedtek nekik Fotó: Jámbori Tamás

- Ez az egyetlen nap kötődik a nőkhöz, azonban mi, férfiak tudjuk, hogy az év 365 napján szükség van arra az odafigyelésre és törődésre, amit tőlük kapunk - mondta a városvezető.

A rendezvény zárásaként a helyi szépkorú hölgyek a Rázsó Imre Szakgimnázium és Szakiskola diákjainak zenés-táncos műsorát tekinthették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!