Hírek

2014.09.20. 14:13

Megbecsült nyugdíjasok

Milyen a mai korban nagypapának és nagymamának lenni? Az életkor kitolódásával hogyan változnak a társadalmi szerepek? Ilyen és ehhez hasonló kérdések is szóba kerültek Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetségének családias hangulatú, kibővített elnökségi ülésén.

Médiaközpont

- A kormány tisztába van a nyugdíjasok értékeivel és érdemeivel - hangsúlyozta Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője az ülésen. Hozzátette: felmerült az ötlete annak is, hogy az idős, tapasztalt kollégákat bevonják a jövőre induló gépészmérnök-képzésbe. A miniszter elmondta, sok nőnek jelent nagy segítséget, hogy negyvenéves munkaviszony után nyugdíjba mehetnek.

Fotó: Médiaközpont

- A fiatal nagymamák az életkorukból adódóan annyi idősek, hogy gyermekeik éppen a gyermekvállalás időszakában vannak. A kormány szerette volna ezeket a hölgyeket - a fiatal családokat segítve - felszabadítani a nagymama szerepre - fogalmazott. Hende Csaba beszélt arról is, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke közel négy százalékkal nőtt és a kormány továbbra sem tervezi, hogy megadóztassa a nyugdíjakat. Puskás Tivadar polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat számos programmal segíti a szombathelyi időseket. Közel 150-en csatlakoztak már a Segítő kezek elnevezésű programhoz, amely a nyolcvan év felettiek mindennapjait könnyít meg. Sikeres az Aktív időskor program is. Ennek keretében például színházba, moziba és budapesti kiránduláson voltak a szombathelyi nyugdíjasok. A polgármester kiemelte, a kiskertek bérlői megnyugodhatnak. A hónap végi rendkívüli közgyűlésen kiküszöbölik a jogi hézagot, a kertbarátok tovább hódolhatnak hobbijuknak és művelhetik földjeiket. Az elnökségi ülésen a közeljövő programjait is átbeszélték. Október elsején, az idősek világnapján például kulturális műsorral ünnepelnek a nyugdíjasok.

Címkék#nyugdíjas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!