Hírek

2016.05.17. 12:09

Műszaki mentések a hétvégén

A mögöttünk álló hétvége sem telt el tűzoltói beavatkozások nélkül. Valamennyi esetben műszaki mentéshez vonultak a kollégák, kidőlt fák és balesetek adtak munkát a tűzoltó egységeknek.

Május 14-én, szombaton négy esetben riasztották a tűzoltókat. Egyik alkalommal egy kidőlt fát kellett eltávolítaniuk az úttestről a sárvári tűzoltóknak, amely Megyehíd és Ikervár között akadályozta a közlekedést, majd hasonló feladat vár a kőszegi önkormányzati egységre is, akik a Kőszegen, a Szabó-hegyre vezető aszfaltos úton forgalmi akadályt képző tíz méteres fát darabolták fel. Nem sokkal később szintén fakidőléshez vonultak a sárváriak, ezúttal Csényébe, ahol motoros láncfűrész segítségével szabadították fel a nagyméretű kidőlt tölgyfa által elzárt utat.

A répcelaki önkormányzati tűzoltók délben egy baleset felszámolásához vonultak Nick külterületére, a Műgát utcába, ahol félig az árokba csúszott és fennakadt egy beton átereszen egy személygépjármű. A répcelaki önkormányzati tűzoltók munkáját a helyi önkéntesek is segítették, drótkötelekkel kivontatták az autót az árokból, amely ezt követően saját erőből tudta folytatni az útját. A balesetben senki nem sérült meg.

Közúti balesethez riasztották a sárvári hivatásos tűzoltókat is május 15-én, vasárnap reggel, amely a 84-es főúton történt Rábasömjén határában, amikor egy autó elhagyta az útpályát és fának ütközött. Az egység áramtalanította a járművet, a mentők pedig egy sérültet szállítottak kórházba.

Ugyanezen a napon a szombathelyi Parkerdőben ismételten egy kidőlt fa adott feladatot a tűzoltóknak. A megyeszékhely hivatásos egysége motoros láncfűrésszel avatkozott be, feldarabolták és eltávolították a kidőlt fát az útról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!