Hírek

2016.09.14. 18:14

Mutatjuk a Vas megyei roma Ki mit tud? tehetségeit

Szombathely - Negyedik alkalommal szervezték meg a vasi megyeszékhelyen a roma fiatalok Ki mit tud? versenyét. A lelkesedés továbbra is töretlen, 31 produkciót mutattak be a színpadon.

Vadas Krisztina

Lázasan készülődtek, próbáltak és izgultak a fiatalok szerdán délután a Simon István utcai művelődési központ előtt. Volt is miért: a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság immár negyedik éve hívta életre az Oladi ÁMK színházter-mében a roma fiataloknak meghirdetett Ki mit tud? -ot. A rendezvény célja, hogy a megyében élő fiatalok megmutathassák a közönségnek és a zsűrinek tehetségüket, értékeiket, hagyományaikat. A versenyzők és kísérőik megtöltötték a termet, ez is azt mutatja, hogy van létjogosultsága egy ilyen tehetségkutató délutánnak.

A 2016-os vetélkedőn 31 produkciót majdnem ötven ifjú tehetség mutatott be a színpadon. A versenyre több kategóriában lehetett nevezni: ének-zene, vers és próza, tánc és bemutató, színjátszás. Ének-zene kategóriában három, vers és próza, valamint tánc kategóriában két korcsoportot alkottak a nagy számú jelentkező miatt.

A produkciókat a különböző műfajok képviselőiből álló szakmai zsűri bírálta. Ökrös Károly, a Budapest Bár együttes tagja, Molnár Nóra, a Galaxy Rock and Roll Klub vezetője, Ferkovics József képzőművész és Polgár Gábor, az Új Nemzedék Közösségi Tér vezetője. A délután házigazdái, akik végigkísérték a produkciókat dr. Kazmar Enikő és Leibinger Eszter rendőrségi szóvivők voltak. Egy ilyen versenyen mindig az első előadónak a legnehezebb - ezt is kiemelte a zsűri, amikor a 12 éves Bogdán Krisztina Barbara előadását értékelte. Ő a Most múlik pontosan című dalt énekelte a közönségnek. Őt Horváth Tamara követte, aki furulyán játszotta el Telemann G-moll szviftjének 3., 5. és 7. tételét, ezzel el is vitte az ének-zene első korcsoportjának pálmáját. A vers és próza első korcsoportjában Bíró Patrícia A rest macska című népmese-előadása nyerte el a zsűri tetszését. A tánc kategória első korcsoportjában Fenyvesi Klarissza mozgása győzte meg a zsűrit. Szabó Fanni a Mert a nagy szerelmek című dallal az ének-zene második korcsoportjának versenyét nyerte meg. A vers és próza második korcsoportjában Németh Dzsesszika saját versével bűvölte el a zsűritagokat. A táncosok második korcsoportjában az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény növendékeinek előadása kapta az aranyat, míg az ének-zene harmadik korcsoportjában Farkas János Rudolf tarolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!