Hírek

2017.04.29. 12:35

Nagy cél felé kis lépésekkel - Témahét a jánosházi Batthyány Lajos Általános Iskolában

JÁNOSHÁZA - A fenntarthatóságról, a környezetvédelemről szólt ez a hét a jánosházi Batthyány Lajos Általános Iskolában.

Bakos Ágnes

A diákok jól tudják, hogy apró lépésekkel érhetnek el nagy sikert: például azzal, ha spórolnak a világítással vagy virágokkal ültetik be az iskolaudvart. Ez utóbbit péntek délután tették meg: a "Hozz egy virágot" akció keretében egész héten gyűlnek az egynyári virágok - számolt be Szepessy Ágnes intézményvezető-helyettes.

Balázs Flórián a társasjátékban

Szakértő segítséget kaptak a gyerekek, hiszen vendégül látták Simonné Wildner Judit kertészmérnököt, aki a régen termesztett, mára újból felfedezett egészséges zöldségekről, gyümölcsökről tartott előadást. A globális gondolkodásból is kaptak ízelítőt: a felső tagozatos diákok kiszámolhatták, hogy kinek mekkora az ökológiai lábnyoma.

Göblyösné Lengyel Anita vezetésével élő társasjátékra gyűltek össze a diákok, saját maguk voltak a bábuk. A győzelem a szerencsén és a helyes válaszokon múlt. Az állatok is fontos szereplői a környezettudatos nevelésnek: éppen ezért beszélt a felelős kutyatartásról (és persze vitt ebeket) a Sárvár és Kemenes-alja Mentett Kutyáiért Alapítványtól Minárcsik Sándor és Györe Laura.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!