Hírek

2013.09.18. 12:36

Nem mindenhol könnyű a mindennapos testnevelés bevezetése

Szombathely – Az új tanévben a közoktatási intézményekben egyre többen tornáznak heti öt alkalommal. Ezt nem minden iskolában sikerül zökkenőmentesen megoldani.

Bajdó Bettina

A tornaterem kicsi, csak egy osztály befogadására képes (Fotó: Horváth Csaba)

A Szombathelyi Neumann János Általános Iskolában például gondot okoz a mindennapos testnevelés – tudtuk meg Csapó Erzsébet igazgatótól. Hozzátette: az órákat megtartják, a tanulók elhelyezésével vannak problémák.

– A testnevelésórákat be tudtuk ütemezni a tantervünkbe – folytatta az igazgató. – A helyünk azonban szűkös. Az a szerencsénk, hogy az első három évfolyamos diákok úszni járnak, s ezek az órák is beleszámítanak az előírt mennyiségbe. Ráadásul, amíg ők úsznak, addig a tornatermet tudjuk másokkal is használni. A tornatermünk nagyon kicsi, csak egy osztály befogadására képes. Ezen kívül pedig van még egy tükörtermünk, mely igencsak szűkös. Erre a két teremre pedig van ötszáz gyermekünk. Ez nem elég. Van egy terem, amit éppen most alakítunk át, várhatóan a hideg évszakra el is készül. Ezt korábban tanteremnek használtuk, nem túl nagy, de lesz benne védőháló és rács is, így a gyerekek akár labdázhatnak is benne. Ez azonban nem oldja meg a problémákat.

Az igazgató elmondta még, hogy kéréssel fordultak a város felé. Az év során szeretnék, ha 228 órát az Aréna Savariában tarthatnának meg, ez megoldaná a gondokat. Jelenleg éves szinten 10 óra jár az arénában az iskolásoknak, ez semmire nem elég.

– Remélem, hogy meghallgatja a kérésünket a város – emelte ki az igazgató. – Ha nem, akkor a rossz idő esetén a gyerekeknek a folyosón kell majd tornázniuk. Egy megoldás még lehet, télen a korcsolyapályán is tarthatunk majd órákat, ám ezért a szülőknek fizetniük kell. A többi újítást könnyebben be tudtuk vezetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!