Hírek

2016.03.19. 18:03

Nézze meg, hogyan húzza egyedül a kamiont! – Erősemberek jártak Vasváron

Vasvár – Tíz versenyző mérte össze erejét Vasváron a II. Miell Quality Nemzetközi erősember versenyen.

Bakos Ágnes

Kamiont, szikladarabot és malomkövet is mozgattak a fiatalemberek – volt, hogy több mint száz kilót másodpercek alatt. Sokan szurkoltak, és nem mellesleg „helyben maradt" az első helyezés.

Érkezett erős ember Szlovákiából, Szerbiából, Horvátországból és hazánkból. A vasi színeket ketten is képviselték: a vasvári Adorján Balázs és a szombathelyi Gadó András. Előbbi a dobogó legfelső fokára állhatott fel, a szombathelyi erősember pedig a negyedik lett a nemzetközi mezőnyben Vasváron.

Rengetegen voltak kíváncsiak a versenyszámokra – és persze a „helyi erő" kapta a legnagyobb biztatást. A megmérettetés, a II. Miell Quality Nemzetközi erősember verseny idén a Második Vasvári Húsvéti Bárányfesztivál része volt.

A hangulatról Darázs Ádám gondoskodott: abszolút szakmai megközelítéssel, hiszen a fiatalember négyszer volt Magyarország, és négyszer Közép-Európa legerősebb embere. A vasvári versenyre a szakmai kommentárok mellé sok-sok humort hozott az izzasztó, izompróbáló versenyszámok mellé.

A leglátványosabb volt, amikor a versenyzőknek 16 méteren kellett elhúzniuk a 7,5 tonnás kamiont a Nagy Gáspár Kulturális Központ előtti téren. Ezt a versenyszámot a sárosdi Várnai Richárd nyerte, méghozzá úgy, hogy húsz másodpercben belül, egészen pontosan 19,97 másodperc alatt húzta a monstrumot az indulási helytől a célvonalig.

Videónk is van róla:

A kamionos „bemelegítés" után még másfél órán át végezték az erőemelő számokat, sorban ötöt.

A traktorkerék görgetése, forgatása megrengette az egész művelődési házat, aztán a finisben egy darab sziklát, aztán egy malomkövet, majd egy hivatalosan 125, de a mérés szerint 138 kilogrammos kőgolyót kellett maguk fölé tartaniuk. Mindenki elhűlve figyelte, ahogy egy-egy versenyző a szikladarabot hat másodperc alatt emelt a feje fölé.

A legtöbb erősember nem kockáztatott sérülést a kimerítő program végén, és a kőgolyó mozdulatlan maradt – de az egyre népesebb közönség minden próbálkozást óriási tapssal jutalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!