Hírek

2017.07.07. 12:28

Perselypénzt lopott két szombathelyi templomból – Leültetné az ügyészség

Szombathely – A perselypénz lopás csak „hab volt a tortán” a betörések között, amit két hónapon át követett el a férfi. Visszaeső a vádlott, fegyházbüntetést javasol a szombathelyi ügyészség.

Bakos Ágnes

Több rendbeli lopás bűntette és lopás vétsége a vád a férfi ellen – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A nyomozás kiderítette, hogy tavaly szeptembertől decemberig „ténykedett” szerte Vas megyében a férfi. Szombathelyen, Lukácsházán, Gencsapátiban és Jákon tört be családi- és hétvégi házakba, azokból ékszereket, dísztárgyakat, festményeket, barkácsgépeket, órákat vitt el.

Az értékek mellett apróra is szüksége volt: Szombathely két plébánia templomának perselyéből ragasztós-horgászos módszerrel ellopta az összegyűlt perselypénzt.

A vádirat szerint 15 sértettnek összesen több mint 5 millió forint kárt okozott.

Társai is voltak egy-egy esetnél: egy férfi az egyik, egy nő egy másik lopásnál szegődött mellé. A társaknak pénzbüntetést javasol a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség, azonban a visszaeső első rendű vádlottat fegyházba küldenék: azt javasolják a bíróságnak, hogy szabjanak ki végrehajtandó szabadságvesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!