Hírek

2016.08.20. 13:39

Szent István bölcsessége és az új kenyér - Augusztus 20-a kitüntetésekkel Celldömölkön

Celldömölk - Hagyományosan a Kemenesaljai Művelődési Központ színháztermében köszöntötte a város - állami ünnepünket.

Gyuricza Imre

Sipos László, a Soltis Színház művésze szavalata jelezte az ünnepség kezdetét. Fehér László polgármester köszöntötte a megjelenteket. Megemlékezett arról, hogy e naphoz minden alkalommal új és új létesítmények átadása kötődik. E napon kerül sor az új aréna átadására, és vasárnap lesz a Vulkán-fürdő évtizedes hagyománnyal bíró születésnapi ünnepsége.

Fotó: Gyuricza Imre

Söptei Józsefné alpolgármester Szent István államalapítói érdemeit, bölcs előrelátását emelte ki. Máig példát mutató törvényeit, gondolatait idézte fel. Jogbiztonságot teremtő intézkedéseit említette, s leszögezte, hogy van mit okulnunk tetteiből, és van mit tanulnunk a nagy elődtől. Kérte a megyei vezetés, és a térség képviselőjének segítségét a város és térsége további fejlesztéséhez.

Majthényi László, Vas megye közgyűlésének elnöke a kenyér szerepét emelte ki a magyarság életében. Istvántól Mátyás királyon át, Apafi Mihály erdélyi fejedelemig, majd napjainkig vázolta fel a kenyér történetét. Rámutatott, hogy a kenyér a magyarság életében mindig is önmagán túlmutató jelentőséggel bírt.

A Kemenesaljai Néptánccsoport rövid ünnepi összeállítással lépett színpadra.

A történelmi egyházak képviselői megáldották az új kenyeret.

Az ünnepi köszöntőket követően, augusztus 20-a alkalmából a város önkormányzata által adományozott kitüntetések átadása következett. Összesen tizenöten kapták meg a Celldömölk Város Érdemérem elismerést.

Lacza Péter egykori polgárőrségvezető posztumusz polgármesteri elismerésben részesült, Erdélyi Antal néhai képviselő özvegye Pro Urbe kitüntetést  vehetett át, melyet férje munkásságának elismeréseként ítélt oda a település önkormányzata.

Az ünnepségsorozat az új sportcsarnoknál folytatódik, és késő estig tartanak rendezvények, melyek eset tízkor tűzijátékkal érnek véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!