Hírek

2016.06.21. 11:04

Szétverték a körmendi termelői piacot hétfő éjjel

Feltehetően részeg fiatalok borították fel a termelői piac asztalait keddre virradó éjszaka. Az okozott kár 20-25 ezer forint, három embernek fél napi munkájába kerül helyreállítani a rendet.

Budai Dávid

Felborogatták az asztalokat és leszaggatták az ereszeket tegnap éjszaka a körmendi termelői piacon. A szemtanúk két fiút és két lányt láttak a környéken, de hogy kik a titokzatos elkövetők, és miért gondolták úgy, hogy jobban mutat, ha a vasból készült asztalokat húsz méter hosszan feldöntik, nem tudni. Vagy nem tudták megemészteni, hogy hétfőn Anglia és Szlovákia nem bírt egymással, vagy eggyel több sört ittak a kelleténél. Ami biztos, hogy a környéken két kocsma is van, ahol bátorságot és erőt gyűjthettek a fiatalok. Meglepő módon a környéken élők a féktelen tombolásból semmit nem hallottak, mivel csak reggel jelentették, hogy mi történt.

Sövegjártó Zoltán, a Városgondnokság vezetője elmondta: kedden reggel fél nyolc körül egy, a piacon dolgozó állandó árus értesítette őket, hogy mi történt az éjjel. Miután megvizsgálták a helyszínt, kiderült, egy teljes árusítósort borítottak fel a vandálok, akik a piacfelügyelő épület és a fedett pavilon északnyugati sarkán lévő ereszcsatornát is letépték. Ezen kívül a parkoló zöldterületén lévő szemetes tartóállványát kitépték a földből, és azt a piac aszfaltjára dobták. Mint kiderült, az anyagi kár az előzetes becslések szerint 20-25 ezer forint lehet, de ha azt vesszük, hogy három embernek fél napjába kerül helyreállítani a rendet, akkor már sokkal többről van szó – tette hozzá Sövegjártó Zoltán.

Dr. Kazmar Enikőtől, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk: tudnak a rongálásról, és az ügyet szabálysértési eljárásban vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!