Hírek

2013.06.16. 10:34

Szombaton este debütált és sikert aratott a különleges zenekar

Sárvár - Másfél hónapos előkészületek és próbák után sikerrel mutatta be az erre az estre összeállt különleges zenekar a Fülöp Kálmán születésének kilencvenedik évfordulója tiszteletére összeállított zenés, verses műsort.

Benkő Sándor

Ritkán mosolyog rá a szerencse a sárváriakra a nyári programjaik során. Gyakran veri el az eső, a rossz idő a szabadtéri rendezvényeket. Szombaton az égiek is úgy gondolták, hogy a megidézett Fülöp Kálmán szelleme háboríthatatlanul költözhessen a Nádasdy-vár belső udvarát teljesen megtöltő hálás közönség és a színpadon varázsoló és lelkes kiváló zenészek, versmondók szívébe. A telt ház, bocsánat telt udvar előtt Kondora István polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, az alkalomhoz illőn, stílusosan csíkos pólóban. A rendezvény első gondolatban Burka Zoltán amatőr helytörténész fejéből pattant ki, aki felhívta a figyelmet a Sárváron született Fülöp Kálmánra, aki korán elkerült Budapestre, szerette a nyüzsgő nagyvárosi életet, ám a szíve mélyén ízig-vérig sárvári maradt.

2010-ben halt meg, és az, ami igazán híressé tette a kiváló költőt, az az, amivel sikeressé tett több énekest, zenekart a hatvanas-hetvenes években, a táncdalfesztiválok idején. A csillagok sikeres együttállásának  köszönhető, hogy két olyan alkotó, mint Wolf Péter és Fülöp Kálmán összetalálkoztak, és olyan dalokkal ajándékoztak meg bennünket, amik fél évszázada lettek slágerek, de még ma sem feledhetők.

Fülöp Kálmán születésének 90. Évfordulójára rendezett a sárvári művelődési központ egy verses, zenés estet. Erre az estre alakult egy különleges együttes. Különleges, hisz a tagjai különböző műfajok képviselői. Az újrakomponált és áthangszerelt dalokat adták elő eredeti hangzásban és szövegkörnyezetben.

Az est sikeréhez hozzájárult (a teljesség igénye nélkül) az Atakám, a Kanona Band és a sárvári vonósok tagjai, a Pedagógus női kar, a Napfény dal-és tánccsoport. Jól szólt a kemény rockhoz szokott Fülöp Dani és Szabó Krisztina és Molnár Andrea torkából a sláger énekszóló. Külön érdekességként kellene megemlíteni, hogy a vetítetett háttérkép, mint vizuális látványosság mellett Dr. Vecsei Anna és Horváth Róbert el is szavalták a dalszövegek verssorait, mintegy szembesítve a közönséget azzal, hogy nem csupán dalként, de versként is megállta helyét Fülöp Kálmán minden sora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!