Hírek

2017.02.12. 18:10

Több mint ötszáz asszony ropta a táncot

Bük - Férfiaknak tilos a belépés! - virított a nagybetűs felirat a sportcsarnok ajtaján pénteken este. Néhányan mégis bemerészkedtek, igaz, ők vagy dolgozni, vagy a hölgyeket szórakoztatni érkeztek.

Vadas Krisztina

A hagyományokhoz híven igazi batyus bált szervezett a környékbeli lányoknak, asszonyoknak a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár. Az Asszonyfarsang népszerűségét mutatta, hogy a sportcsarnok dugig telt a gyengébbik nem képviselőivel: több mint ötszáz nő érkezett, hogy együtt mulassanak - férfi szemek vizslatása nélkül. A batyus bál szellemiségéhez híven teli "katikosarakkal" érkeztek a nők. Volt azokban minden: sütemény, pogácsa, meg persze némi kontyalávaló.

Már az esemény elején felforrósodott a hangulat a teremben: néhány férfi úgy gondolta, azért csak kijár egy kis szórakoztatás a hölgyeknek. Így különböző - hol vicces, hol pajzán - produkciókat mutattak be a színpadon.
A Kenyeri Rábamenti Citerazenekar tagjai most nem hangszereikkel nyerték el a hölgyek tetszését: humoros, helyenként pajzán gondolatokkal tűzdelt előadást láthatott tőlük a közönség.

Fergeteges hangulat, tánc hajnalig - így telt az Asszonyfarsang Fotó: Szendi Péter

Őket Dr. Bubó és csapata követte a deszkákon. A hölgyek alkotta csapat tagjai - előadásuk közben - figyeltek a közönség soraiban ülő nőtársaik egészségére: mindenkinek a rekeszizmát alaposan megdolgoztatták. De a jelenetnél csak a csattanó volt fergetegesebb. A konklúzió: az infúzióként beadott pálinka mindenre jobb megoldás, mint az orvosi módszerek.

Bár úgy gondoltuk, ezt már nem lehet fokozni, a hegyfalui Háncs Néptánc-együttes hat tagjából alakult formáció minden várakozásunkat felülmúlta. A fiúk előbb fergeteges népi táncokat jártak otthonkában, majd balettet mutattak be tütüben és fehér neccharisnyában (a Hattyúk tava az ő előadásukhoz képest smafu!). Az őrület pedig ezután szabadult el: a hat fiú fürdődresszben, széket ragadva prezentálta a Flashdance ikonikus jelenetét. De ezt még mindig tudták fokozni!

A You Can Leave Your Hat On jól ismert dallamaira már csak az alsónadrág és a neccharisnya maradt rajtuk. Miután Tóth Tamás, a büki MSK igazgatója ajándékkal köszönte meg a csapatok előadását, a Spontán duó hívta táncba a hölgyeket. Nem kellett sokat győzködni őket, egyszerre felpattantak az asztalok mellől. Volt még egy meglepetés is az este folyamán: Mohamed Fatima énekesnő érkezett, hogy együtt mulasson a hölgyekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!