Hírek

2014.07.23. 12:55

Újabb égi áldás jön

Vas megye - Kedd délutántól egészen szerda hajnalig bővelkedtünk az égi áldásban. Hétvégén újabb csapadékra számíthatunk.

Bajdó Bettina

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője, állomásvezető elmondta, hogy ahogy szinte mindenütt az országban, Vas megyében is jócskán hullott csapadék. Előfordult nyolc–tíz milliméter, de 30–40 milliméter feletti mennyiséget is mértek. Ez utóbbi főleg a Kőszegi-hegységre és az attól délre eső határszakaszra volt a jellemző. Az észlelő a főállomáson 20,7 millimétert mért.

Fotó: Szendi Péter

Pétervári Tibor hozzátette, a szombathelyi kistérség csapadékátlaga júliusban 80 milliméter körül van, az őrségi részeken és a Kőszegi-hegység környékén 90–110 milliméternyi. Jó eséllyel ennyi le is hullik idén, de még akár bőséges többlet is kialakulhat, mivel pár nap viszonylag száraz időszak után a hétvégén már ismét záporokkal, zivatarokkal jellemezhető az időjárás.

Szombathely és Vas megye részletes időjárása ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!