Hírek

2015.07.02. 16:49

Újra Kárpátaljáért ered futásnak a Vasember

Kőszeg – A Szaharában érezheti magát Hidvégi-Üstös Pál az elkövetkező két hétben, akit a hazánkba érkező hőhullám sem tántorít el attól, hogy újra Kárpátaljáért fusson.

Unger Tamás

Alig két hete fejezte be a sportoló az előző kihívást, amelynek keretében ötszáz kilométert tett meg hat nap alatt Váctól Viskig. A futás és üzenete iránti érdeklődés arra készteti, hogy ne álljon meg, hanem folytassa a küldetést. A Tiszaújlaki Rákóczi ünnepségre fut be július 12-én és a Szabadságharchoz kötődő Kárpát medencei települések polgárait szeretné egy zászló alá hívni, hogy tegyünk Együtt Kárpátaljáért! Pált 12 éves kisfia, Domonkos kíséri kerékpárral.

Az ünnepélyes rajt: Móricz Imre, Tóth Botond, Hernigl László, Básthy Béla, Vass József, előttük pedig Hídvégi Üstös Pál. Fotó: Unger Tamás

A program célja: a jelenlegi, háborús helyzetben Kárpátalja és a kárpátaljai rendezvények különösen kiemelt figyelmet igényelnek. A futás célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy azzal segíthetünk a legtöbbet, ha minél többen megyünk a térségbe nyaralni, túrázni és továbbra is részt veszünk a fesztiválokon, látogatjuk az emlékhelyeket. A falusi vendéglátás példaértékű Kárpátalján és szívesen várják továbbra is a turistákat. Az idei év kiemelt eseményei Kárpátalján: Hidvégi-Üstös ultrasportoló Kőszegről (szintén Rákóczi helyszín) indult csütörtökön, majd fut nyolcszáz kilométert Tiszaújlakra, a Rákóczi Szabadságharc első győztes csatájának emlékére szervezett ünnepségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!