Hírek

2014.08.02. 13:57

Vaddisznópörkölt egy kis sörrel

Szeleste - Újabb egyéni rekorddal, immár harmadszor is első lett a szelestei falunapon a sörivó versenyen Oláh István, aki 12,89 másodperc alatt gyűrt le egy liter sört. Az asszonyok sem tétlenkedtek ma délelőtt, vaddisznópörköltet főztek mindenki nagy örömére.

Farkas Eszter

 

- A jó vaddisznópörkölt titka, hogy kerül bele egy kis lestyán, vörösbor, rozmaring, majoránna és kömény is - ezt mondták azok az asszonyok, akik már kora reggeltől szorgosan aprították a húst a falunapi ebédhez a Szelestei Arborétumban. Összesen három süldőt főztek meg az ebédhez, a férfiak már két hónappal ezelőtt elkezdtek vadászni a vaddisznókra. A fűszereket pedig az arborétum fűszeres kertjéből szerezték be. Emellett az asszonyok aktívan részt vettek a délelőtti programokban is, a főzés mellett fociztak is egyet.

- Sportprogramokkal indítottuk napot, volt családi focibajnokság és asztaliteniszben is megmérkőzhettek a falubeliek - mondta el Rozmán Róbert, Szeleste polgármestere. Ezt követően kezdődött a sörivóverseny, amelyre nyolc férfi nevezett. A győztes most már harmadszor is Oláh István lett, aki 12,89 másodperc alatt gyűrt le egy liter sört. - Tavaly 13 másodperccel nyertem, így most javítottam az időmön. Ez volt a harmadik győzelmem, de az idén megfogadtam, ha ezt is megnyerem többet nem indulok - mesélte a győzelem utáni pillanatokban István. A szelestei falunap táncos fellépőkkel folytatódott, de volt bűvészbemutató és este koncert is. Ma este pedig retro disco várja a bulizókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!