Hírek

2017.04.27. 08:35

Változik a vonatok menetrendje a hétvégén – Vasárnap ünnepnapi, hétfőn vasárnapi menetrendre készüljön!

Április 30-án az ünnepnapi, május 1-én a vasárnapi, május 2-án a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A MÁV minden létező kocsiját beveti, hogy állni tudja az utasok hétvégi rohamát.

Budai Dávid

Ha vonatozni készül a hosszú hétvégén jó, ha tudja, hogy a munkaszüneti napra való tekintettel változik a menetrend. Április 30-án az ünnepnapi, május 1-jén a vasárnapi, május 2-án a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Az utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-START az összes rendelkezésére álló járművét felhasználja és lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz pluszkocsikat is kapcsolnak.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében azt javasolják az utasoknak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg. Használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet – áll a vasúttársaság sajtóközleményében. Mint írják, húsvétkor több mint 600 ezren utaztak vonattal, tíz százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!