Hírek

2017.05.31. 13:10

Vasúti felsővezetéknek ütközött egy kishelikopter Vátnál

Vasúti felsővezetéknek ütközött egy kishelikopter (girokopter) a Sárvár és Vát közötti térségében.

Bakos Ágnes

A jármű az ütközés következtében a szántóföldre esett.

A műszaki mentést végző sárvári hivatásos tűzoltók kiemelték a járműből a beszorult pilótát, akit a mentők a helyszínen ápolnak.

A 88-as főutat, melynek közelében a baleset történt, a hatóságok lezárták a forgalom előtt. A tűzoltók munkáját a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segíti a helyszínen.

 

A helyszínelés ideje alatt áll a vasúti forgalom is, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják Porpác és Ölbő-Alsószeleste állomások között – olvasható a GYSEV sajtóközleményében.

A police.hu információi szerint személyi sérüléssel járó légi közlekedési baleset történt 2017. május 31-én 14 óra 15 perckor Porpác térségében. Egy motoros kishelikopter közlekedett Sárvár felől Szombathely irányába, amikor a 88-as számú főút 7-es kilométerszelvényénél lévő - vasúti pálya felett húzódó - villamosvezetéknek ütközött. A helikopter az ütközés következtében a főút melletti mezőgazdasági területre zuhant. A légi járművet egy osztrák állampolgárságú férfi vezette, aki az elsődleges információk szerint megsérült.

A helyszínelés és villamosvezeték helyreállítási munkálatainak idején az érintett szakaszon teljes útlezárás van érvényben. A rendőrök a Sárvár felől érkezőket Ikervár, míg a Szombathely felől közlekedőket Hegyfalu irányába terelik.

19.23: A helyszínelés befejeződött, ezért a rendőrök a forgalomkorlátozást 18 óra 58 perckor feloldották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!