Hírek

2012.11.15. 17:21

Véradónap kitüntetésekkel Szombathelyen

Szombathely - Megyei véradónapon köszöntötték a visszatérő véradókat, szervezőket. Idén sem voltak kevesen, akik nyújtották a karjukat. Több mint száz sokszoros véradót tüntettek ki.

Ambrózai Zsuzsanna

- Több évtizedes hagyomány, hogy évente köszöntjük a véradókat - mondta el dr. Stánitz Éva, megyei tiszti főorvos, a  Magyar Vöröskereszt Vas megyei vezetőségének elnöke a megyei véradónapon, majd hozzátette: a méltatás az egyik fő feladatunk a mai napon, de emellett nemes célt is szolgálunk, igyekszünk felhívni a figyelmet a véradás szükségességére.

Az elnök szürke eminenciásoknak nevezte azokat a véradókat, akik hosszú évek, évtizedek óta a háttérben állva és segítve mentik meg a vérükkel az arra rászorulókat. - Életet adnak, mentenek, önzetlenül - tette hozzá az elnök. 

A véradásszervezésért "ezüst" fokozat kitüntetésben  négyen  részesültek: Bujdosóné Papp Ildikó,  a Vöröskereszt körmendi területi szervezetének vezetője, Buús Péterné, a Zrínyi Ilona Általános Iskola vöröskeresztes tanárelnöke, Fábiánné Darázs Julianna, Bük város vöröskeresztes alapszervezetének titkára és Horváth Lászlóné, a Vöröskereszt söptei alapszervezetének titkára. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium "Pro Vita" kitüntetését Zimmermann Zoltán veheti majd át Budapesten.  A "Véradóbarát munkahely" címet a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola nyerte el, a díjat Dremmel István igazgatóhelyettes vette át. Az iskolában évente négy-öt alkalommal szerveznek véradást, alkalmanként 100-120 fő nyújtja karját. A sokszoros véradók kitüntetése  sem maradt el, több mint száz főnek köszönték meg a segítséget. A legtöbbször a szombathelyi  Tóth Ottó adott vért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!