Körmend

2014.07.20. 16:45

Az AlteRába öt napján mintegy 30 zenekar lépett fel, volt leánykérés is

Körmend - Öt év, öt nap az idén ötödik születésnapját ünneplő AlteRába Fesztivál egyetlen pillanata sem telt unalmasan. Volt nagy bejelentés, sőt leánykérés is.

Bajdó Bettina

Július 16-án, szerda este startolt el az ötödik AlteRába Fesztivál. Megtelt élettel a folyó partja, a kempingbe is sokan beköltöztek. Bár a fesztivál előtt pár nappal volt légi szúnyogirtás, ám erről a szúnyogokat elfelejtették tájékoztatni, így volt csapkodás a fedetlen testrészeken. A nagy kérdésre is választ kaptunk a napok alatt: gumicsizmára nem, naptejre viszont annál inkább szükség volt a fesztivál alatt.

Az Anna and the Barbies koncertjén tombolt a tömeg. Az énekesnő, Pásztor Anna itt jelentette be a közös munkát a világhírű Joss Stone-nal.

A Rába Szabadidőközpontban szerda este elsőként a Firkin lépett a színpadra, őt követte a Deák Bill Blues Band, volt Ismerős Arcok és Supernem- koncert is. A fesztivált második napján is nagyon húzós volt a kínálat, több ezren váltottak belépőjegyet a koncertekre. A nagyszínpadon a Konyha kezdte a sort, majd jött a Magashegyi Underground, őket a Magna Cum Laude követte. Az Anna and the Barbies különleges bejelentést is tett: Pásztor Anna itt mondta el, hogy Joss Stone közös produkcióra kérte fel zenekarát. A világhírű énekesnő menedzsmentje a közösségi oldalon jelentkezett a magyar bandánál. Annáék várhatóan július 29-én, Joss Stone turnéjának budapesti állomásán már számíthatnak a nem mindennapi zenei együttműködésre.

Péterfy Bori & Love Band sem okozott csalódást a rajongóknak. Fotó: Izer Nándor

A pénteki nap sem maradt bejelentés nélkül. Aznap Ed Phillips hangolta rá a közönséget a bulira, majd az Ocho Macho robbant be a színpadra. A koncert végén lánykérésnek lehettek szemtanúi a fesztiválozók. Füredi Gábor a zenekar tagjaival egyeztetve a színpadon kérte meg kedvese, Kónya Ildikó kezét, akivel három évvel ezelőtt itt ismerkedett meg. Az első csók a fesztivál himnuszává vált „Jó nekem" című dal alatt csattant el, így aztán a lánykérésnek is ez a dal adott keretet. Gábor számítása bejött: Ildikó azonnal igent mondott. Aznap Péterfy Bori & Love Band sem okozott csalódást a rajongóknak, extázisba estek sokan az ismert dalok hallatán. Jöttek a Vad Fruttik, majd a Heaven Street Seven játszott.

Szombaton a nagy kánikula ellenére sem maradtak el a rajongók, elsőként az Elefánt dübörögött a nagyszínpadon, a folytatásban a FISH!, a 30Y, a Depresszió, végül az Alvin és a Mókusok zenéltek. A fesztivál vasárnapi zárónapján is ezreket vonzó zenekarok léptek fel: Pál Utcai Fiúk, Kiscsillag és Quimby is szerepelt a kínálatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!