Kosárlabda

2017.02.19. 18:04

Kromah az ötödik légiós

Körmend - A Magyar Kupa bronzmérkőzése után az Egis Körmend bejelentette, hogy Jordan Loveridge helyére - akivel nemrégiben szerződést bontott a klub - Lasan Kromah érkezik.

Németh Zsolt

A csapat erőltetett menete közben az Egis Körmend szakmai stábja igyekezett megtalálni Jordan Loveridge utódját.

Szombaton hivatalossá vált, hogy az amerikai Lasan Kromah lehet a piros-feketék ötödik idegenlégiósa. A 198 cm magas játékos 2009 és 2013 között a George Washington egyetem játékosa volt, de végzősként már a Connecticut egyetem csapatát erősítette (érdekesség, hogy ebben az intézményben fejezte be egyetemi karrierjét Sterling Gibbs is), mely csapattal 2014-ben NCAA (amerikai egyetemi bajnokság) bajnoki címet ünnepelhetett. Első profi szezonját hazánkban, az Alba Fehérvár csapatánál töltötte és egészen kiemelkedően teljesített: 31 bajnoki mérkőzésen 19,8 pont, 4,8 lepattanó, 2,3 gólpassz és 2,3 szerzett labda került a neve mellé.

Második szezonját a török Konyaspor Basketbol Kulubu csapatánál kezdte meg, ahonnan anyagi okok miatt távozott és 2015 decemberében a görög első osztályú Enosi Kalathosfairisis Kavalashoz szerződött. 13 bajnoki mérkőzésen 14,8 pont, 3,9 lepattanó, 2,6 gólpassz és 1,8 szerzett labda volt az átlaga. A 2016/2017-es idényt hazájában, a D-ligában szereplő Westchester Knicks csapatánál kezdte meg, majd három mérkőzésen pályára lépett a görög ASP Promitheas Patras színeiben. 2017 januárjában az ausztrál bajnokságban vitézkedő Melbourne United játékosa lett, mely csapat nem jutott a legjobb négy közé, így Lasan szabadon igazolhatóvá vált. A tervek szerint a játékos kedden, a kora délutáni órákban érkezik meg Körmendre és kezdi meg a felkészülést a bajnoki szezon hátralévő részére.

A bronzmérkőzésről részletesen itt olvashat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!