Kosárlabda

2015.05.03. 09:34

Nehéz feladat előtt áll a SzoESE-Sportiskola együttese - Élő szöveges közvetítés

A felsőházi rájátszás utolsó mérkőzését rendezték az Egyetemi Sportcsarnokban.

Pungor Csaba

Ezt követően valószínűsíthetően a BKG DSE-Szigetszentmiklós együttese ellen vívhatnak Czinderék a 7-8. helyért.

Sajnos nem úgy sikerült a szombathelyi kosaras hölgyeknek a rájátszás, ahogy szerették volna. A három frontos küzdelemben rengeteg sérülés sújtotta a SzoESE-t. A mai találkozón is sok játékos nincs bevethető állapotban: Handler térd-, Gusztafik bokaproblémákkal küszködik, de Gyuricza pályára lépése is kérdéses. Jó hír viszont, hogy Szabó-Haklits Zsuzsanna sérülten is vállalja a játékot.

A találkozót online szöveges formában közvetítjük.

Fotók: Pungor Csaba

SzoESE: Németh, Tóth T., Bicskei, Gyuricza, Konti, Szabó-Haklits, Porpáczi, Czinder, Uszkai, Boronkay

A hazai csapat a Czinder - Szabó-Haklits - Tóth T. - Porpáczi - Uszkai kezdő ötössel érkezik a pályára.

Szabó-Haklits büntetőire Martonosi válaszolt egy triplával. Czinder kosarával azonban a vasi kosarasok vezetnek a 2. perc végén

2. perc: 4-3

Eddig remekül működik a hazaiak zónázása. A lepattanók is rendre az Uszkai-Porpáczi páros kezében köt ki. A labdaszerzésért és pontszerzésért pedig a Szabó-Haklits és Czinder duó felel.

4. perc: 7-3

Tóth Tamara mehetett egyedül, de sajnos kimaradt a ziccer. A túloldalon azonban most elsült egy hármas. Czinder kosarával azonban az előny a SzoESE csapatánál maradt.

6. perc: 9-6

Czindert szerelték, majd egy könnyű ziccert dobott a Szeged. Gyorsan időt kért Kozma mester, hogy fújjanak kicsit a lányok.
Bicskei büntetőit nem hibázta el. Vendég oldalon egy csere: Tóth C. helyére Zsíros érkezett. A vendég csapat kintről és a palánk közeléből sem tud eredményes lenni.

8.perc: 11-10

Martonosi büntetőivel átvette a vezetést a Szeged. Kicsit megtorpant most a vasi csapat. Frissít a hazai csapat is: Konti lép pályára Tóth Tamara helyére. Az utolsó másodpercben még Martonosi dob egy kosarat.

1 negyedet követően az állás: 11-15

Nagyon agresszív letámadásba kezdett a Szeged a második negyed elején. Ez nem igazán fekszik a vasi lányoknak. Czinderék most képtelenek a gyűrűbe találni. Szabó bünteőből, Martonosi pedig ziccerből növeli a vendég előnyt.

12. perc: 12-23

Továbbra is fut az eredmény után a SzoESE. Az agresszív letámadás következményeként Sárközi szerzett labdát, majd dob újabb könnyű kosarat. Gyuricza melegít, aki nem teljesen egészségesen vállalta a játékot. Egy szép triplát dobott közben a hazai együttes.

14. perc: 15-30

Szabó-Haklits varázsolt - két embert vert meg és faulttal együtt dobott egy kosarat. Eztkövetően a megítélt büntetőt is értékesítette. Horváth lépéshibáját követően támadhat a hazai csapat. Czinder duplájára egy tripla érkezett vendég oldalról.

16. perc: 20-33

Czinder kígyó térről eleresztett triplája talált utat a gyűrűbe. Tóth Cecília pontjait követően Gyuricza adta el a labdát. Tóth Tamara hozta helyzetbe magát, a faultot követően büntetőzhetett a bedobó.

18. perc: 24-39

Szabó-Haklits is hintett -emberrel együtt- egy triplát. Nagyon igyekeznek a sérülés miatt szűk kerettel rendelkező szombathelyiek. Gyuricza és Porpáczi büntetőjével zárkózik a hazai együttes. Martonosi azonban villant és gondoskodott arról, hogy ne kerüljön közelebb a SzoESE a félidőre.

20 perc játékot követően: 29-43

Pontszerzők:

SzoESE: Szabó-Haklits 13/6, Czinder 11/3, Bicskei 2, Tóth T. 1, Porpáczi 1, Gyuricza 1

Szeged: Martonosi 16/6, Sárközi 16/6, Földi 5, Tóth C. 2, Horváth 2, Szabó B. 2

Hiába vezethette az első támadást a hazai csapat, Martonosi és Sárközi révén az első pontokat a Szeged szerezte. Még szerencséje sincs a SzoESE-nek, Czinder dobása a gyűrűből szédült ki.

22. perc: 32-47

Szabó-Haklits büntetőzött miután sportszerűtlen hibát ütöttek ellene. Czinder pedig távolról talált be - szép hárompontost dobott az irányító. Ismét egy trojka - Szabó-Haklits emberrel együtt szórta be. Gyors vendég időkérés! Tóth Cecília pontjaival tartja előnyét a Szeged.

24. perc: 42-47

Czinder tempója talált utat a gyűrűbe - mintha vérszemet kaptak volna a vasi kosaras lányok. Kecskés tört be és szerzett egy duplát. A labda felhozatala továbbra is gondot okoz a kék-fehér együttesnek. Uszkai váltja Porpáczit a pályán.

26. perc: 42-56

Időkéréssel próbál ösztözni Kozma Tamás vezetőedző. Tóth Cecília és Földi kosaraival azonban növekszik a vendég előny. Kezdenek fáradni a hazaiak. Czinder szerzett egy labdát, de pontot nem tudtak belőle szerezni a SzoESE kosarasai.

28. perc: 42-60

Tóth Cecília nagyon él a palánk alatt - Konti ismét pályára lépett, erősítva a palánk alatti megerősítést. A büntetőzés sem megy már a harmadik negyed végén. Közben a vendég kispad kapott egy technikait - Mészárosné reklamált, a játékvezetők szerint túlzóan. Szabó-Haklits valamint Sárközi büntetőivel zárul a negyed.

30. perc: 45-64

Czinder tripla indította a záró játékrészt, amire Zsíros zsinórban két kosárral válaszolt. Sárközi duplájával növekszik a vendég előny. Konti közelről talált a gyűrűbe.

34. perc: 50-70

Keményített védekezésén a hazai csapat. Gyuricza-Bicskei cserével frissít a hazaiak mestere. Távolról volt eredményes Kőházi. Bicskei pedig közelről talált a szegediek gyűrűjébe. Martonosi szerzett labdát és dobott egy ziccert. Kozma Tamás időt kér!

38. perc: 52-77

Martonosi percei következtek - a vendégek hátvédje remekül szerel és pontosan céloz. Tovább nőtt a vendégek előnye. Jahni és Sárközi dobhatott a még büntetőket. Azonban a végeredményt Martonosi állította be.

40. perc:   52-83

Remekül kezdte a találkozót a vasi hölgykoszorú, sokáig vezettek is. Aztán szépen lassan felőrölték őket a vendégek, akik a kemény letámadással sok labdát - ebből pedig könnyű kosarakat - szereztek. A találkozó hajrájára el is fáradtak a SzoESE-s lányok, akik harciasságból jelesre vizsgáztak. A sérültek hiányában azonban ennyire telt csak az erejükből.

Pontszerzők:

Szoese: Czinder 22/12, Szabó-Haklits 21/9, Bicskei 4, Konti 2, Gyuricza 1, Tóth T. 1, Porpáczi 1

Szeged: Sárközi 24/6, Martonosi 22/6, Földi 11, Tóth C. 11, Zsíros 4, Horváth 4, Kőházi 3/3, Kecskés 2, Szabó 2,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!